Sportski direktor Osijeka se ne šali – Nina Milovanović je novo pojačanje

ŽRK Osijek se opasno priprema za narednu natjecateljsku sezonu, sportski direktor Goran Crnov ne miruje i nastavlja se osnaživanjem igračkog kadra.

Prošli tjedan smo se upoznali sa Milicom Grbavčević, a ovaj nastavljamo u istom ritmu. Predstavljamo novu igračicu, Ninu Milovanović, koja igra na deficitarnoj poziciji u osječkom klubu, desnom vanjskom.

Pozdrav Nina, reci nam nešto o sebi, kako si se počela baviti rukometom, gdje si do sada igrala, ispričaj neko tebi zanimljivo iskustvo?

  • Rukometom sam se počela baviti sa 12 godina. Prijateljica je trenirala i preporučila mi je da dođem na trening i okušam se u ovom sportu, na što sam ja pristala jer mi je djelovao kao jako zanimljiv sport. Karijeru sam započela u ŽRK Naisi u Nišu, odakle sam prešla u ŽRK Žitorađu. Nakon toga igram redom u ŽORK Jagodini, ŽRK Zaječaru te prošlu sezonu za ŽJRK Bor. Iskustvo koje ću zauvijek pamtiti je kada sam igrala kup, sa svojom ekipom iz 1. lige protiv ekipe iz Super A lige, gdje sam proglašena igračem utakmice. Osim toga, bila sam i najbolji strijelac utakmice, što mi je pomoglo da iduću sezonu zaigram upravo u Super A ligi. 

Što te najviše privuklo na dolazak u ŽRK Osijek? 

  • Najviše su me privukle velike ambicije kluba, dobar način rada i treniranja te odlična ekipa na čelu s poznatim i kvalitetnim trenerom.

Jesi li ikada već bila u Osijeku ili proučavala o Osijeku? 

  • Nisam do sada bila u prilici posjetiti Osijek. Čula sam da je grad prekrasan i pun sadržaja, stoga će mi, sigurna sam, biti lijepo.

Nina, koja su tvoja očekivanja za iduću sezonu?

  • Očekujem da ćemo ostvariti plasman u 4. najbolje ekipe. Vjerujem da će cijela ekipa dati svoj maksimum, kako bismo postigli zadane ciljeve. Osobno očekujem da ću napredovati, a uz to i pomoći ekipi koliko god mogu.

Koji su ti rukometni uzori? 

  • Moj najveći uzor je igračica Ana Vyakhireva, a uz nju izdvajam i Kristinu Liščević.

Hobi?

  • Uz studiranje i treniranje, volim voziti bicikl i crtati.

Koju glazbu slušaš i što te najviše opušta? 

  • Ja sam osoba koja obožava glazbu i uglavnom slušam sve, ali najviše me opušta lagana strana glazba. 

Poznavajući rad u klubu kao i klupsku ambiciju ne sumnjamo da će ovakvih predstavljanja biti još u narednom periodu.