/O Sportalovom izboru najboljeg igrača NOVOSTI ZA LJETNI IZBOR
amidžić džanko

O Sportalovom izboru najboljeg igrača NOVOSTI ZA LJETNI IZBOR

Naš izbor najboljeg igrača u nekoliko liga koje detaljno pratimo polako je prerastao u vrlo ozbiljan izbor koji onima koji su u vrhu izbora puno znači i svi se žele okititi titulom najboljeg. Prije svega dužni smo ponuditi objašnjenje zašto ove jeseni nemamo izbor najboljeg igrača Osječko baranjske 1. ŽNL. S obzirom da nam se iz nekoliko klubova tokom sezone nisu javljali treneri s izjavama iz samo njima znanih razloga, pokušali smo prvo kontaktirati upravo njih, neki su se javili i ljubazno objasnili da ne mogu glasati jer nisu bili na klupama čitavu polusezonu, dok se neki i dalje uporno ne javljaju. Složit ćete se da izbor bez glasova svih klubova nema smisla, pa smo tako odlučili ove jeseni preskočiti izbor, dok je za ljeto spremno rješenje ako se slična stvar ponovi, tada ćemo kroz kontakt s trenerima koji nam se javljaju i iz tih klubova “izvući” kandidate za titulu, a izbor ćemo prepustiti – čitateljima!

I svi ostali izbori idu u malu rekonstrukciju. S obzirom da u većini izbora imamo i po više od 30 spoemnutih igrača odlučili smo se za promjenu kako bi smanjili broj kandidata. Svaki klub će predložiti jednog od svojih igrača kao kandidata za najboljeg igrača lige, svaki trener najbolje zna tko je od njegovih igrača bio konstantno najbolji pa će se smanjiti ocjenjivanje na dojmu samo jedne ili dvije utakmice kako je tko odigrao protiv onoga tko glasa. U ligama osim Osječke 1. ŽNL izravno u izbor ulazi jesenski pobjednik, a njegov klub ima pravo odlučiti želi li kandidirati samo njega ili još jednog igrača.

Dakle, na primjeru 3. HNL Dino Bundavica je izravno na popisu kandidata za najboljeg igrača, a trener Braslav Ostojić će u dogovoru sa igračima odlučiti želi li na popis dodati drugoplasiranog Hrvoja Mišića ili nekog od ostalih igrača. Ukoliko Bundavica bude jedini kandidat Marsonije treneri i kapetani svih momčadi će birati između 16 ponuđenih imena, a ako uz Bundavicu bude još jedan igrač Bijelo crnih na popisu je dakle 17 igrača. I dalje naravno ostaje pravilo da nitko ne može glasati za svog suigrača odnosno igrača, a bodovi će se idalje dijelit kao do sada, 3 boda najboljem, 2 boda drugom i jedan trećem. U izboru najboljeg trenera sve ostaj isto, kolege će među sobom izabrati najboljeg!

Podijeli
  •  
  •  
  •