Sporazumni raskid: Toni Golem više nije trener Solina

Prva proljetna trenerska žrtva u drugom razredu HR nogometa je Toni Golem koji od večeras više nije trener nogometaša Solina. Vrlo loš ulazak u drugi dio sezone zasjenio je izvrsne jesenske partije, a kad zaredaju loši rezultati glavom plaća trener bez obzira kakav igrački kadar imao. A Golem je u proljeće imao značajno slabiju momčad nego jesenas, da mu nedostaje samo Pukštas bilo bi dovoljno za tu konstataciju, a nije samo mladi hajdukov veznjak van solinske momčadi.

Oglas

– Zahvaljujemo od srca gospodinu Golemu na izvrsnoj suradnji i rezultatima tijekom ovih 14 mjeseci od njegovog dolaska u klub. Najprije je sa svojim suradnicima i igračima uspio osigurati ostanak u drugoligaškom društvu (danas prvoligaškom), što nije bio nimalo lagan izazov s obzirom na situaciju u kojoj smo bili u tom trenutku. Potom je u aktualnoj polusezoni momčad doveo do izvrsnog drugog mjesta prvoligaške ljestvice, na čemu svakako velike zasluge imaju upravo trener Golem i njegovi suradnici – kazao je predsjednik Uprave NK Solin Miroslav Delić.

Oglas

Ukupni rezultati Solina su zapravo izvrsni, ako se u jednadžbu doda podatak da čitavu sezonu igraju kao gosti, aktualna četvrta pozicija čini se kao – sjajna.

Oglas

– Zahvaljujem svojim suradnicima i igračima te čelnicima kluba na lijepih 14 mjeseci na klupi Solina. Smatram da smo i u prošloj i u ovoj sezoni napravili vrlo dobre rezultate. Bilo mi je zadovoljstvo raditi sa svojim sada već bivšim igračima, želim i njima i cijelom klubu svu sreću u nastavku sezone te da se zadrže u vrhu prvoligaške ljestvice. Smatram da momčadi u ovom trenutku treba nova energija, a predamnom su novi izazovi za koje se nadam da ću s jednakim uspjehom uspjeti realizirati. Ovo je situacija koja nikada nije lagana ni za klub ni igrače a ni trenera, no istovremeno je sasvim normalna i uobičajena u svakom sportskom kolektivu – poručio je Golem.