Sponzori šminkaju stadion, a Bijelo crni treniraju za kvalifikacije: »Ovaj grad to ne smije propustiti«

NK »Marsonia« Slavonski Brod nalazi se na raskrižju svojega nogometnog života. Ovaj stoljetni klub, nakon uspješnica u Trećoj HNL istok i postignutim statusom prvaka, želi podići ljestvicu više i plasirati se u Drugu HNL. U ostvarenju toga cilja potrebno je da svi, zdušno, pomognemo Marsi. Ovih se dana radi punom parom; »šminka« se infrastruktura na zamjenskomu stadionu HNK »Željezničar«, navijači i sponzori pomažu svojim donacijama, a Bijelo crni vrijedno treniraju za kvalifikacijsku utakmicu.

»Cilj ove kampanje je pokazati ljudima da klub zaista živi, da vrlo dobro funkcionira na razinama koje su potrebne za ovaj iskorak, ali u ovome trenutku bez velike podrške svih ljubitelja ‘najvažnije sporedne stvari na svijetu’ teško ćemo ostvariti zajednički san. Ljudi koji se bave sportom vrlo dobro znaju koliko se stvari treba poklopiti da postaneš prvakom i što takav uspjeh predstavlja u životu jednoga sportaša. S obzirom na to da je momčad Marsonije ostvarila taj najvažniji zadatak, ovaj grad to ne smije propustiti«, podgrijava optimizam kapetan Marko Čanić i dodaje:

»Igrači marljivo treniraju i spremaju se za odigravanje kvalifikacija, Uprava radi ogroman posao na prikupljanju svih mogućih uvjeta za dobivanje licence te se nadamo pozitivnome ishodu.«

»Slavonski Brod uvijek je bio sportski grad i bit će. Marsonia ima svoju povijest i na novom smo putu da je vratimo tamo gdje joj je i mjesto. Svakome je brodskom igraču u djetinjstvu san zaigrati za Marsoniju u Prvoj ili Drugoj ligi, tako je i meni bio san. Nakon sedam godina igranja u inozemstvu, u Češkoj i Bosni i Hercegovini, s povratkom u Marsu, možda to i doživim. Vratimo zajedno sjaj Marsi jer ona i mi to zaslužujemo«, kazao je desni bek Ostojićeve momčadi Matej Sivrić.

Za dobivanje licence, što se infrastrukture tiče, potrebno je ispuniti sljedeće uvjete do 26. svibnja u ponoć: sanacija oko 10 m2 pločica i oko 40 m2 zidova u svlačionicama, nabava 250 m tepiha za pokrivanje metalnih kanalića između trave i terena, protupožarni atesti i geodetske izmjere, postavljanje 5 jarbola za zastave, izmjena 80 uništenih plastičnih stolica te izvršavanje sanitarnih pregleda.

Iz Marsonije poručuju da svoju pomoć možete izraziti u obliku potrebnih radova i/ili materijala ili uplatom na račun:

NK »Marsonia«

Šetalište braće Radić 26, Slavonski Brod

OIB: 36146098195
IBAN: HR 57 4124 0031 1700 0536 1

 

»Ovim putem jedno veliko hvala u ime cijele Marsonije svima simpatizerima, svima onima koji su svojim donacijama pomogli Klubu i svima koji su dijeljenjem promo videa na društvenim mrežama pomogli privući donatore koji nisu iz naše županije. Nadamo se da ćemo zajedno ostvariti željeni cilj!«, zahvalio se za kraj 20-godišnji Karlo Baričević, veznjak Marsonije.

TEKST: Krešimir Putrić

FOTO: NK »Marsonia« SB