Spektakl u Brodu: Špehar protiv Pranjića, Marsa protiv Trnja

S obzirom da je Brod grad “luđaka” kada je Marsonia u pitanju ne sumnjamo da se u subotu sprema pravi spektakl na Livadi jer Bijelo crni igraju utakmicu godine – 90 ili 120 minuta borbe za promociju u jedinstvenu 3. HNL!

Oglas

Protivnik je vjerojatno i najjači mogući, zagrebačko Trnje koje s klupe vodi proslavljeni hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić, no Marsa ima jednako veliko ime na klupi u Robertu Špeharu pa tu prednosti nema. Ono što će sigurno biti velika prednost Marsi je ogromna podrška s tribina, govorimo o dvije tribine, jer će obje biti otvorene.

Oglas

– Za sada nemam puno informacija o Trnju, znam samo da ih vodi Pranjić i da su jako dobri, da nisu ne bi bili treći u 3. HNL Centar koja je uvijek vrlo snažna. Nadam se velikoj podršci s tribina, znam da Brod živi za nogomet i sad je pravo vrijeme da to još jednom dokaže, znam da će naša Legija biti tu i da će biti velika podrška, ali bih volio da ovo probudi i ostatak grada i regije da nam dođu pomoći. Ja mogu obećati da će dečki dati sve od sebe kao i u svakoj utakmici ovog proljeća, bacat ćemo se na glavu jer ovo je zaista povijesna prilika. Ako mi uspijemo, u što čvrsto vjerujem, nadam se da će taj iskorak u viši rang biti poticaj svima u i oko kluba da i oni naprave iskorak, da ne budemo samo sudionici nego da se potučemo za vrh i u toj ligi, da posložimo sve segmente kluba i napravimo temelj da se ovaj klub vrati tamo gdje mu je i mjesto, u prvi rang hrvatskog nogometa – rekao nam je Robert Špehar uz dodatak da za ovaj susret ne može računati na Lihića zbog ozljede koljena i Ristovskog kojem je načet trbušni zid.

Oglas

Trnje je u 3. HNL Centar osvojilo 3. mjesto, 15 bodova iza prvaka Zagorca te 5 bodova iza Dugog Sela, a u oči bode njihov odličan skor u gostima gdje su osvojili čak 32 od ukupno osvojena 63 boda u sezoni. Samo tri puta su poraženi na gostovanjima pa je jasno da Pranjić ima recept za gostovanja i da Marsu čeka opak protivnik.

HNS je još jednom potvrdio da je u sjajnoj formi za donošenje loših odluka pa su odlučili da se u ovim kvalifikacijama u slučaju neodlučenog rezultata nakon 90 minuta igraju produžeci pa tek onda ako ne bude pobjednika odluka pada udarcima s bijele točke. Nakon iscrpljujuće sezone, nakon puno manjih i većih ozljeda, pa nakon dva tjedna bez utakmica i bez saznanja hoće li igrati kvalifikacije – 120 minuta nogometa punog intenziteta! Suludo, ali kako jednima tako i drugima, nije to nikakav alibi nikome.

Što se tiče Marsonije, proljetni rezultati jasno govore da je to kvalitetna i pametna momčad koja zna napraviti rezultat, ako je mogla protiv Vukovara može i protiv Trnja. Nedostajat će Lihić i Ristovski, Mihić će biti u kadru što je svakako dobra vijest, a svi ostali su tu, najviše se naravno očekuje od Žuljevića i Mahmutovića, uvijek se nadamo i buđenju Marića, Balentović i društvo uvijek odrade svoje kako treba. Uz vruće srce i hladnu glavu te pravu, glasnu podršku s tribina vidimo Marsoniju u društvu s Belišćem, Zrinskim i mladom momčadi Osijeka u premijernom izdanju jedinstvene 3. HNL!