Špehar: “Razveselit ćemo naše navijače i u novoj sezoni!”

Marsonia je već prilično zagazila u pripreme za novu sezonu, sezonu kojoj se nakon dugih godina čekanja Slavonski Brod ponovno ucrtava u nacionalnu mapu nogometnih središta, sezonu u kojoj će Marsonia svoj grad predstavljati širom Lijepe naše.

Oglas

– Počeli smo s radom, za sada sam iznimno zadovoljan kako radimo, dali smo pun gas zadnjih dana, radimo na snazi, a odigrali smo i prvu utakmicu protiv naših susjeda iz Oriovca kojima veliko hvala jer su nam izašli u susret ovom utakmicom. Zadovoljan sam i kako je to izgledalo, dali smo priliku svim igračima, iako su noge baš teške bilo je puno dobrih stvari u našoj igri. Posebno me veseli činjenica da smo i na ovakvoj, prijateljskoj utakmici privukli dosta gledatelja na tribine, a uz to i došli do pobjede, uvijek je važno pobjeđivati, pa i u pripremama. S istim pristupom spremamo se i za turnir u Ruščici, nećemo smanjivati ritam priprema, dapače, slijede nam još naporniji dani, ali i tamo idemo odigrati maksimalno i pokušat doći do pobjeda protiv stvarno jakih ekipa – poručio je trener Marsonije za čitatelje Sportala.

Oglas

Taj turnir u Ruščici će tradicionalno biti vrlo jak, osim Marsonije na njemu će sudjelovati Vukovar, Cibalia i Dubrava i zaista će biti pravi mamac za gledatelje željne dobrog nogometa. Što se Marsonije tiče dosta je promjena u igračkom kadru, rekli bi i očekivano.

Oglas

– Je, dosta smo mijenjali ekipu, ali mislim da smo se dobro posložili, možda ako se ukaže prilika za jednog klasnog veznjaka koji bi nam bio pojačanje reagiramo i dovedemo ga, no u globalu mislim da smo jako dobro posloženi. Doveli smo i dosta mladih igrača, jer nam je želja razvijati ih, ali i jer je potreba, po pravilima trojica mladih moraju početi i završiti utakmicu tako da tu moramo imati jaku i široku konkurenciju. Po onom što do sada pokazuju sam i više nego zadovoljan i ako ovako nastave sigurno će biti prava rješenja. 

Ono što golica maštu navijača Marsonije je  – napad!

– Sigurno ste u pravu, i sam sam bio napadač, kao igrač i kao sportski djelatnik pa i kao trener uvijek prvo gledam taj dio momčadi, no moramo biti svjesni da sve kreće od obrane, da svi moraju sudjelovati u tom dijelu igre ako želimo napraviti rezultat. Svjestan sam da navijači vide da je napadački dio naše momčadi zaista na papiru moćan, otišao nam je Žuljević a stigli su Prijić i Blatančić koji su briljirali prošle sezone, ostao nam je Mahmutović, stigao odlični Hasanbašić, tu je svakako i Mihić kad se oporavi, ali momčad mora misliti drugačije, svi oni moraju dati svoj doprinos u oba pravca, danas se nogomet ne može drugačije igrati. Siguran sam da ćemo posložiti momčadi i igru koja će naše navijače učiniti sretnima, bit ćemo dobri, samo da nas zdravlje posluži. Marić? Mihajlo je svima nama zaista prirastao srcu, to je momak koji je u svakoj sekundi ne utakmice, nego treninga davao sve za ovaj dres, istina je da smo nakon onakve polusezone u Vuteksu očekivali više golova od njega, no on je svakako zadovoljio svojim igrama i angažmanom. Ipak, postoji i pravilo o tome da samo dva stranca smiju biti u zapisniku i to nam stvara problem kada je Marić u pitanju, ništa još nismo definirali pa ne bih ni izlazio s nekim konkretnim izjavama, vidjet ćemo kako će se rasplesti ta situacija u narednim danima – zaključio je Špehar za Sportalo.

S obzirom na sve što je ostvario u oba svoja mandata na klupi Bijelo crnih, ali i sve što je prošao kroz igračku karijeru nema sumnje da Špehar jako dobro zna prepoznati snagu svoje momčadi, a ako i ovaj put bude u pravu bit će razloga za novu nogometnu euforiju u Brodu, ova Marsa bi mogla vrlo visoko u trećem razredu hrvatskog nogometa!