SP 2023: Poznati svi sudionici Svjetskog prvenstva u rukometu

Nakon završetka Afričkog prvenstva, poznati su svi sudionici 28. Svjetskog prvenstva kojem su domaćini Poljska i Švedska, od 11. do 29. siječnja 2023. godine. Hrvatska će igrati u skupini C, zajedno s Egiptom, Marokom i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Hrvatska će svjetsku smotru otvoriti 13. siječnja 2023. godine protiv Egipta. Dva dana nakon, na rasporedu je dvoboj s SAD – om, dok će zadnju utakmicu u skupini G, naši rukometaši igrati protiv Maroka, 17. siječnja.

Nadolazeće Svjetsko prvenstvo bit će drugo po redu koje će se igrati u formatu od 32 reprezentacije. Tri najbolje plasirane momčadi, iz svake od osam grupa preliminarne faze, nastavljaju natjecanje u glavnoj rundi i formiraju nove četiri skupine od po šest ekipa. Zadnje plasirane reprezentacije, nakon završetka grupne faze nastavljaju natjecanje u President Cupu. 

Konačan raspored reprezentacija u skupinama na Svjetskom prvenstvu je sljedeći:

Domaćin prvim hrvatskim utakmicama bit će Husqvarna Garden u Jonkopingu, u Švedskoj. Vrijedni domaćini stoje na raspolaganju za pomoć svim hrvatskim navijačima, prema pozivnicama dolje:

Izvor HRS