Solidna trećeligaška premijera za Slavonac iz Bukovlja

Da u posljednjem jesenskom kolu nisu poraženi na svom terenu za nogometaše Slavonca iz Bukovlja prvi dio premijerne sezone u Trećoj ligi – istok bio bi više nego dobar. Ovako su izgubljena važna 3 boda i to od kluba s kojim se bore za ostankom u ligi što je glavni cilj u ovoj sezoni za društvo trenera Marija Petrovića. S obzirom da 4 kluba ispadaju iz lige očito je da će na proljeće za nogometaše Slavonca iz Bukovlja svaka utakmica biti važna, a pogotovo ona domaća.

 

Iza nogometaša Slavonca iz Bukovlja je 17 utakmica u jesenskoj polusezoni na trećeligaškom istoku. U konkurenciji 18 klubova momčad trenera Marija Petrovića prezimit će na 15. mjestu s isto toliko osvojenih bodova. U prvom dijelu polusezone Crveni iz Bukovlja imaju 4 pobjede, 3 neodlučene i 10 poraza uz ukupnu gol razliku 16:35. Na domaćem terenu osvojeno je 12 bodova, dok su s gostovanja došla samo 3 boda. Dojam i učinak pokvaren je u posljednjem kolu na domaćem terenu u visokom porazu od Slavije iz Pleternice.

 

Gledajući momčad Slavonca samo nekoliko igrača igralo je u ovom rangu natjecanja koji je neusporedivo jači i kvalitetniji od Međužupanijske lige u kojoj je prošle sezone Slavonac iz Bukovlja dominirao.

 

Jedina pobjeda u gostima izborena je u Vukovaru kod Vuteks Sloge, dok su na domaćem terenu svladane ekipe iz: Kutjeva, Ivankova i Jelisavca. Pobjedu iz Bukovlja uz pleterničku Slaviju odnio je i NAŠK iz Našica, dok je protiv Graničara iz Županje, Oriolika i Valpovke na domaćem terenu odigrano 1:1. U sve te 3 neodlučene utakmice koje su završile s istim rezultatom u svakoj od njih je Slavonac imao vodstvo od 1:0, da bi nakon toga gost u Bukovlju dolazio do boda. Trener Mario Petrović u 17 utakmica minute je dao za 26 igrača među kojima je jedini sve utakmice odigrao kapetan Josip Padrić. On je ujedno s 3 gola i najbolji klupski strijelac, dok je isti broj golova postigao i mladi Leon Špoljar.

Uz Padrića koji ima se utakmice po 16 nastupa imaju: Matej Brkić, Juraj Barukčić, Leon Špoljar i Luka Dubac, dok su po 2 gola ove jeseni dali: Dragan Sremac, Danijel Martić i Matej Gačić. U nastavku sezone nogometaši Slavonca iz Bukovlja imat će jednu utakmicu više na svom terenu, dok će im glavni cilj biti plasman na 14. mjesto ili više. Naime, iz lige ispadaju 4 posljednja kluba, tako da ih do tog spasonosnog 14. mjesta trenutno dijele samo 3 boda.

 

Tijekom ove jeseni nogometaši Slavonca iz Bukovlja nisu imali niti jedno isključenje, ali su zato ukupno nakupili čak 52 žuta kartona u 17 utakmica. Najviše opomena i to 5 imali su Josip Letica i Danijel Martić.

Tekst: Josip Šebalj

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.