Sokolu minimalna prednost uoči odlučujuće utakmice

Jučer je u Rakitovici odigrana prva utakmica finala kvalifikacija za popunu 1. ŽNL osječko baranjske u kojoj je minimalna prednost pripala Sokolu koji je tako iskoristio prednost domaćeg terena.

SOKOL – CROATIA 2:1

Strijelci:  1:0 Žigmundić (28, 11m), 1:1 Pavlović (40, 11m), 2:1 Šmaguc (63)

Vrlo dobra nogometna predstava pred oko 700 gledatelja započela je ispitivanjem snaga, a onda su nakon nekoliko uvodnih minuta domaći nogometaši počeli preuzimati inicijativu. Nekoliko zgoda na svakoj strani do 27. minute kada Sokol brzo napada po desnoj strani, lopta dolazi do Golubića koji ju gura pored vratara gostiju Stanića koji kasni u reakciji i ruši ga za klasični jedanaesterac kojeg kapetan Sokola Žigmundić pretvara u vodstvo. U 40. minuti kazneni udarac i za goste, u jednoj gužvi domaćeg igrača lopta pogađa u ruku pa sudac Škobić još jednom opravdano pokazuje na kreč, a Pavlović to koristi i pogađa za 1:1 što je bio rezultat na odmoru.

U nastavku kao da su kočnice još više popustile, mogli su gledatelji uživati u otvorenoj igri, a inicijativa domaćina je rasla kako je u gostujućem dresu ritam gubio mladi Milanović koji je bio najzapaženiji među gostima. Na drugoj strani “pola” ekipe bio je Šmaguc koji je neprestano maltretirao gostujuću obranu, a u 63. ih je konačno i prevario. Iako je nakon prekida, mora se reći da je gol bio sjajan, sa igračem ispred sebe, u duelu, Šmaguc je bio i dovoljno visok i dovoljno jak i dovoljno precizan da glavom ostavi Stanića bez odgovora za novo vodstvo. Samo dvije minute kasnije Šmaguc je u glavnoj ulozi na drugoj strani, nova briljantna reakcija kada je Milanović sa 6-7 metara topovski iz voleja pucao u praktično nebranjenu mrežu, napadač Sokola je požrtvovno uklizao i spasio siguran pogodak. Nakon Sjajnih stvari, napravio je najzapaženiji pojedinac utakmice i jednu glupost, potencionalno vrlo skupu, u 75. minuti glupo je zaradio drugi žuti karton i neće igrati u uzvratu.

Bio je to znak gostima da krenu još otvorenije, da pokušaju doći do poravnanja, no nisu u tomu uspjeli, dobrim dijelom zahvaljujući sjajnom Šeriću koji je u dva navrata odlično zaustavljao gostujuće napade, a posebno sjajan bio je u sudačkom dodatku kada je padom u noge zaustavio pokušaj Mataije koji je zahvaljujući lošoj reakciji domaćih braniča ostao sam, uspio si i primiriti loptu i dobro pucati, no ne dovoljno za Šerića.

Sljedećeg vikenda na rasporedu je uzvrat u Velimirovcu, apsolutno je sve moguće, Sokol ima pogodak prednosti ali nema svog najboljeg igrača, dok Croatia ima domaći teren i pogodak u gostima, pa joj je za plasman u 1. ŽNL dovoljno i minimalnih 1:0.