Socca: Genijalna Hrvatska pomela Španjolsku i Luksemburg

Hrvatska socca malonogometna reprezentacija na najbolji mogući način otvorila je Europsko prvenstvo u moldavskom Kišinjevu. Izabranici Dine Kovača s visokih 7:0 svladali su Španjolsku.

Nakon nešto izjednačenijeg ulaska u utakmicu Hrvatska je povela u 15. minuti susreta. Borna Vidićek sjajno je izveo slobodni udarac, a Ante Kovačević skrenuo loptu u gol. U posljednjoj minuti prvog poluvremena pogodak za 2:0 postigao je Duje Medak nakon sjajnog solo prodora kroz španjolsku obranu.

U nastavku utakmice Španjolci nisu imali odgovora na igru Hrvatske. Seriju pogodaka pokrenuo je Ante Kovačević u 27. minuti, da bi na 4:0 povisio Ivan Krpečanec svojim prvim golom u reprezentativnom dresu. Strijelac za 5:0 bio je Duje Medak u 36. minuti, a nakon toga vidjeli smo dva prekrasna gola koje su postigli Elvir Husarić i Stjepan Perišić.

O igri Hrvatske dovoljno govori podatak kako Španjolci u cijelom susretu nisu imali niti jedan udarac u okvir vrata Nikole Beljana.

”Dojmovi nakon utakmice su fantastični, mislim da je ovo bio putokaz kako moramo igrati u nastavku EuroCupa. Prva utakmica i odmah pobjeda, a to je i najvažnije. Zacrtali smo si cilj, a to je osvajanje natjecanja i ako nastavimo ovako mislim da smo na dobrom putu”, rekao je dvostruki strijelac Ante Kovačević.

”S obzirom na to da je reprezentaciji ovo prva utakmica u ovom sastavu smatram da smo jako dobro odreagirali, u utakmicu smo ušli malo sramežljivo, ali na kraju smo uvjerljivo slavili. Idući protivnik je Luksemburg, nećemo ih podcjenjivati, ići ćemo ozbiljno u svaku utakmicu, kao što je to bio slučaj i danas. Moram pohvaliti kompleks u Moldaviji, prekrasno za vidjeti, a još ljepše za igrati”, izjavio je reprezentativac Ivan Krpečanec.

Za izabranike Dine Kovača nije bilo mnogo vremena za odmor jer ih je već nakon jutarnjeg treninga čekala nova utakmica protiv Luksemburga koja je na kraju bila intenzitetom kao i taj jutarnji trening.

Hrvatska reprezentacija u drugom kolu skupine ”C” na Socca EP u malom nogometu ostvarila je visoku pobjedu od čak 18:0 nad slabašnim Luksemburgom.

Izabranici Dine Kovača ozbiljno su shvatili ovu utakmicu te su visokom pobjedom potvrdili svoju kvalitetu i poziciju favorita u skupini. Golove za Hrvatsku postigli su Duje Medak (6x), Ante Kovačević (5x), Edi Ljubas (4x), Borna Vidićek, Ivan Jelić te Luka Gajski.

”Dogovor je bio da shvatimo Luksemburg maksimalno ozbiljno i tako smo pristupili utakmici. Vidi se i po rezultatu da smo svi dali sto posto od sebe i da nismo odustajali. Znamo i sami da je Bugarska vjerojatno i najjači protivnik u skupini, čekamo ih spremni, na isti način kao i do sada, samo s jednim ciljem, a to je pobjeda”, rekao je reprezentativac Hrvatske Edi Ljubas.

U petak na EuroCupu našu reprezentaciju očekuje posljednji ogled grupne faze natjecanja protiv Bugarske, koja također ima dvije pobjede u skupini. Dvoboj je na rasporedu u 14:00h po hrvatskom vremenu, a prijenos možete gledati na SportKlubu 4 i na MaxSportu 1.

1. kolo
Bugarska – Luksemburg 9:1
Hrvatska – Španjolska 7:0

2. kolo
Španjolska – Bugarska 0:1
Hrvatska – Luksemburg 18:0

3. kolo
Luksemburg – Španjolska | 10. 5. u 13:00h
Hrvatska – Bugarska | 10. 5. u 14:00h.