Smjena u Brodu: Robert Špehar više nije trener Marsonije

Iako je činjenica da rezultati Marsonije u novoj sezoni i novoj ligi nisu na razini onoga što se u javnosti očekivalo, vijest da je Robert Špehar smijenjen s pozicije trenera brodskog trećeligaša je prilično šokantna i neočekivana.

Oglas

Puno je objektivnih razloga zašto su rezultati kakvi jesu, činjenica je da se prilično promašilo s pojačanjima, ako ćemo ih tako zvati. Činjenica je da su najbolji igrali Marsonije u dosadašnjem dijelu sezone Balentović i Mihić, uz njih sjajno je krenuo Sivrić pa se ozlijedio, Huseinbašić se pokazao pojačanjem, pa je i on ispao iz stroja, no sve to je ipak za jednu dublju analizu.

Oglas

Činjenica je da je i u proljetnom dijelu sezone Špehar izvukao maksimum iz momčadi i odradio izvrsnu polusezonu, činjenica je da je igra Bijelo crnih uz manja “propadanja” kao u susretu sa Sesvetama bila dobra, uostalom potvrda toga je podrška koju ima među navijačima Marsonije. Klub je vijest objavio na klupskoj Facebook stranici, objavu prenosimo u cijelosti:

Na izvanredno održanoj sjednici Izvršnog odbora NK Marsonije, danas je odlučeno kako klub prekida suradnju s dosadašnjim trenerom Robertom Špeharom.
Ovim putem, klub se zahvaljuje gosp. Špeharu na svemu što je učinio za našu Marsu u svom drugom mandatu na klupi Bijelo-crnih. Iz situacije u kojoj je preuzeo trenersku palicu, uoči proljetnog dijela sezone 21/22, izvrsnim je radom ispunio cilj koji je pred njega stavljen i odveo je klub u željenu jedinstvenu treću ligu (SuperSport 2. NL). Marsonia je, pod njegovim vodstvom, bila najuspješniji klub druge polusezone 3. HNL Istok, no, nažalost, rezultati u novoj sezoni jednostavno nisu bili zadovoljavajući.
U četiri prvenstvene i jednoj kup utakmici, klub je upisao četiri poraza i jedan remi te se trenutačno nalazi gotovo na samom dnu tablice s osvojenim jednim, od mogućih 12 bodova. Razlog je to zbog kojeg je Uprava Marsonije odlučila probati pronaći novo rješenje na poziciji glavnog trenera, kako bi što prije uhvatili pravi ritam i bodovni priključak za vodećim ekipama, a ime novog stratega kluba objavit ćemo uskoro…