Službeno: Ukida se MŽNL Bjelovar – Koprivnica – Virovitica

Ono što se već poprilično dugo da naslutiti, sada je postalo i službeno, ovih dana kreće posljednje izdanje Međužupanijske lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica, sljedeće sezone ta liga se neće igrati!

Oglas

Naime, na sjednici Skupštine Nogometnog saveza Koprivničko križevačke županije donesena je odluka kako se osniva Elitna liga u koju će se spustiti osam klubova iz MŽNL, ili jedan manje ako netko osvoji naslov i plasira se u Treću NL Sjever. Ovoj osmorici će se pridružiti najbolji iz aktualne 1. ŽNL što njoj u ovoj sezoni donosi dodatnu draž, sigurno će biti puno zainteresiranih za igranje Elitne lige.

Oglas

Ova odluka je vrlo razumna, sigurno je da MŽNL donosi određene benefite u pogledu kvalitete protivnika i infrastrukture, no Elitna liga donosi rivalitet, puno brojniju publiku, lokalne derbije, a ipak po kvaliteti neće puno zaostajati.

Oglas

– Najkvalitetniju ligu na području svojih županija već su proveli naši susjedi – Međimurski nogometni savez i Županijski nogometni savez Varaždin. To nije nikakav eksperiment niti nešto novo, već prokušana stvar koja jako dobro funkcionira, kako na međimurskoj strani, tako i na varaždinskoj. I mi smo se odlučili da formiramo Elitnu ligu za koju je ideja da u njoj igraju najkvalitetniji klubovi naše županije – rekao je Josip Mađarić, dopredsjednik NS KKŽ za portal Drava.info te dodao – Po mojem mišljenju, ta liga je geografski preširoka, a ideja za pokretanje Elitne lige je upravo ta da se vrate gledatelji i da se pojača suparništvo te da imamo naše derbije. Mislimo da se da će Elitna liga doprinijeti i razvoju kvalitete, jer očigledno je da je Četvrta liga dala svoje. Mogu iz iskustva Tehničara reći da se u odnosu na prethodnih pet ili šest godina broj gledatelja prepolovio.