Službeno: MŽNL Osijek-Vinkovci će brojati 18 klubova

Danas su Kneževi Vinogradi bili domaćin plenarnog sastanka klubova MŽNL Osijek-Vinkovci. Ovaj se plenum dugo čekao jer je na njemu donesena konačna odluka o broju klubova u ovoj ligi. Odluka koju smo svi već očekivali tjednima i službeno je potvrđena! Naime, MŽNL OS-VK ostaje u starom obliku u ligi 18, što doista predstavlja presedan u rangiranju klubova, a naišao je i na dosta negodovanja od strane svekolikog sportskog puka.

Glasanjem klubova, odlučeno je kako liga ostaje na broju 18 što znači da Olimpija ipak ostaje član ovog društva. U odnosu na prošlu sezonu, u viši su rang otišli Valpovka i Borac (KV), dok je iz lige ispao samo Grabovac koji nije nastupao cijeli proljetni dio. Novaci u MŽNL Osijek-Vinkovci su Vardarac, Slavonija iz Soljana i Jedinstvo iz Donjeg Miholjca.

Na plenumu je bilo govora i o kvoti mlađih igrača. Naime, do sada su za ovaj rang natjecanja bila potrebna tek dva igrača do 21 godine starosti. Kako je ova liga od ove sezone peti rang hrvatskog nogometa, na plenumu je odlučeno kako će klubovi od ove jeseni brojati dva “mlađa” igrača, ali do 23 godine starosti. “Mlađi” će igrači i dalje morati nastupati i na terenu provesti najmanje prvih 45 minuta utakmice.

Početak prvenstva je planiran na 20./21. kolovoza, a završetak je na rasporedu 03./04. prosinca. Jedina srijeda je 04. kolo, odnosno 07. rujna.

Parovi prvog kola:
SLAVONAC – HAŠK SOKOL
VARDARAC – OTOK
DILJ – OLIMPIJA
VIŠNJEVAC – SLAVONIJA
RADNIČKI – TOMISLAV (L)
TOMISLAV (C) – JEDINSTVO
MLADOST – BORINCI
ZRINSKI – RADNIČKI (M)
ŠOKADIJA – BORAC