Službeno: Mursa se vraća u prvoligaško društvo!

Predsjednik Komisije za sustav natjecanja Hrvatskog košarkaškog saveza Ante Kardum donio je 10. srpnja Odluku o popuni Premijer ženske lige Hrvatske. Tom odlukom u Premijer žensku ligu Hrvatske u sezoni 2020/2021 uvrštavaju se Mursa iz Osijeka i KA Žana Lelas iz Splita. Osječanke će igrati u skupini Sjever, a Splićanke u skupini Jug.

U obrazloženju ove odluke stoji: “Obzirom na izmijenjeni format natjecanja Premijer ženske lige koja se nadolazeće sezone igra u okviru dvije skupine, a radi što kvalitetnijeg natjecanja Upravni odbor odlučio je popuniti Premijer žensku ligu sa dva kluba. Uzimajući u obzir ulaganje u mlađe dobne uzraste i rad s njima, napredak klubova, teritorijalnu pripadnost klubova te posljedično prisutnost najvišeg stupnja ženske košarke na području Republike Hrvatske, a također poštujući mišljenje Stručnog savjeta za žensku košarku, odlučeno je kao u izreci ove odluke.”

KAŽL i Mursa VROS Osijek bile su prošle sezone najbolje ekipe Lige za prvaka Druge ženske lige, odnosno Lige za popunu Prve ženske lige, ekipe sa jasnim ambicijama ulaska u viši rang natjecanja što su i pokazale svojim igrama.

Odluku su u Osijeku dočekali s oduševljenjem. Trener Murse Goran Gunjević nam je ekskluzivno za naš portal rekao:

– Očekivali smo takvu odluku i zadovoljni smo njome. Mi smo klub reorganizirali, sve podigli na višu razinu, napravili smo miks mladosti i iskustva i sad ćemo vidjeti u jačim utakmicama u Premijer ženskoj ligi Hrvatske koliko smo jaki i gdje nam je mjesto u hrvatskoj ženskoj košarci.

Tihomir Begić/Ženska košarka