/Slovenija bolje odigrala u Varaždinu SLIJEDI UZVRAT U SLOVENIJI
screenshot-www.hks-cbf.hr-2018.09.06-10-39-29

Slovenija bolje odigrala u Varaždinu SLIJEDI UZVRAT U SLOVENIJI

U prijateljskoj utakmici Hrvatska je izgubila od Slovenije rezultatom 86:87 (16-18, 21-27, 24-26, 25-16)

U Areni Varaždin, ispunjenoj glasnom podrškom navijača, hrvatska je reprezentacija odigrala prijateljsku utakmicu sa Slovenijom te u završnici izgubila utakmicu za jedan posjed lopte.

Dugo su se naši mučili protiv razigrane Slovenije koja je bila bez svoje prve violine Luke Dončića. U nekim trenucima se činilo da bi to mogao biti pravi potop hrvatskih košarkaša pred odlično popunjenom varaždinskom Arenom. Ipak, kvaliteta i iskustvo koju naša reprezentacija u ovakvom sastavu ima doveli su do egal završnice. Bogdanović i društvo stisnuli su obranu, zaigrali osjetno bolje u tom dijelu igre i došli do potpunog povratka u igru, no ne i do pobjeda.

Poraz je zaista poraz samo kada se iz njega ne izvuku pouke, pa tako i naši košarkaši imaju priliku ovaj poraz pretvoriti u pobjedu  ako zaključe da se polovičnim pristupom u obrani ne može igrati protiv iole ozbiljnih ekipa, a Slovenija je i bez Dončića ne ozbiljna nego odlična reprezentacija. Našima slijedi gostujući dvoboj sa Slovenijom, a onda dolaze u Osijek gdje ih čeka pravi posao, kvalifikacijski ogled sa iznimno moćnom Litvom.

Foto: Marin Sušić / HKS

Podijeli
  •  
  •  
  •