/“Slovački” derbi velikog uloga POČETAK 3. HNL PRED VRATIMA
slavonija zrinski00016

“Slovački” derbi velikog uloga POČETAK 3. HNL PRED VRATIMA

Početak nove trećeligaške sezone je pred vratima, lopta će s centra krenuti sljedeće subote. Pet utakmica igra se dakle u subotu, a preostale tri u nedjelju. Među utakmicama prvog kola izdvojili smo “Slovački derbi” kojeg će u Jelisavcu igrati Vihor i Zrinski, momčadi koje su protekle sezone debitirale u trećeligaške društvu i predstavile se u sjajnom izdanju. U oba mjesta živi velik broj pripadnika slovačke nacionalne manjine, “šefovi” Kocur i Komak su prijatelji, a na dan utakmice veliki rivali. I jedni i drugi imaju odlične momčadi i kvalitetne trenere u Marku Dinjaru i Robertu Grnji, ambicije su visoke pa se u subotu u Jelisavcu može očekivati jako dobra nogometna predstava.

– Zadovoljan sam kako smo odradili pripreme za novu sezonu, nije bilo problema s ozljedama a to je najvažnije. Mislim da imamo kvalitetu za vrh lige, stručni stožer smo pojačali na najbolji mogući način s kolegama Đuričićem i Meićem i tu sam baš prezadovoljan, vjerujem da će nam uz kvalitetan igrački kadar njihovo iskustvo biti od velikog značaja, igrači koje smo doveli su pokazali da će biti pojačanja već u pripremim utakmicama. Što se tiče prvog kola vjerujem da je svima jasno kako je bitno dobro otvoriti sezonu, a kada je na drugoj strani Zrinski onda je to još dodatno potencirao zbog tog našeg rivaliteta. Gledao sam ih dva puta ovog ljeta i znam što možemo očekivati od njih, odlična su momčad sa vrlo kvalitetnim pojedincima. Bez obzira na njihovu snagu, mi smo domaćin i sigurno ćemo tražiti sva tri boda na startu prvenstva – rekao je Marko Dinjar za Sportalo.

Iako je riječ o jakom protivniku, jednoj od najboljih momčadi lige, mi ambiciozno idemo u Jelisavac po pozitivan rezultat. Dosta smo mlada momčad, nemamo nikakvih imperativa u novoj sezoni, ali jasno da želimo što bliže vrhu. Kvalitetu imamo, dobro smo se spremili i ja sam optimist oko nove sezone, a isto tako i oko derbija u prvom kolu – riječi su Roberta Grnje, trenera Zrinskog.

Sigurno je pred gledateljima u Jelisavcu tvrda, borbena utakmica koju može odlučiti jedan nadahnutu potez nekog od sjajnih pojedinaca kojih ne nedostaje ni jednima ni drugima. I u Jelisavcu i u Jurjevcu se vrti lijepa nogometna priča, gazde oba kluba se trude posložiti klubove na pravi način, s tim da bi obojica trebala obratiti pažnju na infrastrukturu, to je ono što ostaje zauvijek i ono što čini razliku između ozbiljnih klubova i onih malo manje ozbiljnih. Uz pravu infrastrukturu i drugoligaško natjecanje bi se činilo puno realnijim, a ne sumnjamo da obojica intenzivno razmišljaju o koraku naprijed!

Podijeli
  •  
  •  
  •