Sloga nakon loše jeseni planira bijeg sa začelja 3. HNL

Za nogometaše Sloge iz Nove Gradiške jesenska polusezona u Trećoj ligi – istok nije bila uspješna. Zimsku stanku dočekali su na pretposljednjem 17. mjestu s 10 bodova, dok imaju 2 više ispred Vuteks Sloge iz Vukovara s kojom su na domaćem terenu u posljednjem kolu odigrali 2:2. Da su u u tom susretu osvojili sva 3 boda, onda bi dodatno pobjegli Vukovarcima, dok bi na ljestvici preskočili Kutjevo koje im bježi 1 bod. Do Slavonca iz Bukovlja ih dijeli 5 bodova, a do spasonosne 14. pozicije koja ih ostavlja u ligi i na kojoj je trenutno Valpovka im nedostaje 8 bodova. Tako ekipa trenera Miroslava Pavišića iz 17 utakmica ima dvije pobjede, 4 neodlučene i 11 poraza što svakako žele popraviti na proljeće ukoliko se zbog pandemije bude nastavilo prvenstvo.

Oglas

 

Oglas

U prvih 7. kola novogradiška Sloga zabilježila je 2 domaća remija protiv Đakovo Croatije i Valpovke iz Valpova da bi prvu pobjedu ostvarili u 7. kolu. Naime, na domaćem terenu je s 2:0 svladan Slavonac iz Bukovlja golovima Marjanovića i Severovića. Odmah u slijedećem 8. kolu stigla je nova pobjeda i to s 2:1 u Kutjevu, a pogotke su postigli Benić i ponovno Marjanović. Činilo se da je momčad nakon te dvije uzastopne pobjede uhvatila formu, a onda je stigao niz od 6 uzastopnih poraza koji je prekinut s domaćim bodom protiv Marsonije. I u tom susretu je zabio Tomislav Marjanović koji je sa 6 golova najbolji strijelac Sloge, dok je do njega Antun Severović 4 puta pogodio protivničku mrežu.

Oglas

 

U igračkom dijelu Sloga ima samo 4 iskusnija igrača, dok su sve ostalo vrlo mladi momci bez pravog iskustva u Trećoj ligi – istok. Trener Pavišić minute je dao za čak 27 igrača, dok je najviše utakmica i to 16 odigrao Fran Balunović. Po 15 nastupa imaju: Ivan Benić, Lovro De Villa, Ivan Kašljević, Tomislav Marjanović, Karlo Fischer i kapetan Mario Vlaović. Pred upravom i stručnim stožerom Sloge iz Nove Gradiške sada je vrijeme kada će napraviti analizu ove jeseni i plan kako na proljeće pobjeći iz donjeg dijela prvenstvene ljestvice.

 

Sastav iz Nove Gradiške ove jeseni bio je vrlo fer i korektan te su imali samo 1 crveni karton i to od 18.-to godišnjeg Vinka Medvedovića. Ukupno je Sloga imala 35 opomena koje je zaradilo 16 igrača među kojima Ivan Benić ima najviše i to 5 žutih kartona.

Josip Šebalj