Sloga iz Zdenaca najavljuje borbu za vrh 1.ŽNL VPŽ!

NK Sloga iz Zdenaca okupila se pod vodstvom Danijela Ciglara u novim izazovima koji ih očekuju ove sezone, a nakon četvrtog mjesta na kojem su završili prošle sezone, Slogi iz Zdenaca je ove sezone cilj borba za sam vrh prvenstvene ljestvice 1.ŽNL VPŽ! Za dojmove u i oko kluba te planovima za budućnost kontaktirali smo upravu ovog županijskog prvoligaša.

Sloga iz Zdenaca radno je ali i izrazito optimistično ušla u pripreme za novu sezonu 1.ŽNL VPŽ koja će započeti sa posljednjim vikendom mjeseca kolovoza. Nakon odličnih rezultata prošle godine ove sezone klubu je svakako cilj završiti i na kojoj poziciji više. Podsjetimo, Sloga je prethodnu sezonu 2021./22. završila na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice 1. ŽNL VPŽ sa 46 bodova, obilježivši ukupni učinak od petnaest pobjeda, jedan remi te deset poraza.

Osvrt na proteklu sezonu : “Prošlu sezonu završili smo na četvrtom mjestu, uz odlaske nekih neplaniranih igrača roster se promijenio i nismo uspjeli odraditi sezonu kako smo očekivali ali to je sve sada iza nas, okrećemo se novoj sezoni s novim ambicijama a to je osvajanje prvoga mjesta. Ambicije i očekivanja za ovu sezonu su velika, a to je osvajanje naslova prvaka, što neće nimalo biti lagan zadatak, ali idemo utakmicu po utakmicu.”- prokomentirali su nam iz Kluba.

Što se tiče pojačanja, ovoga ljeta u klub je stiglo šest pojačanja a to su Dario Obžetić, Mateo Jerešić, Luka Čubelić i Ivan Stjepić, a posebno je jako odjeknuo dolazak Renata Pecollaja i iskusnog vratara Gorana Bulića koji je svojevremeno nosio i dres koprivničkog Slaven Belupa. Igrački kadar je sada posložen pa će trener Ciglar imati slatke brige koga staviti u prvih jedanaest.

U pripremnom periodu dosad su odigrali tri pripremne utakmice, od kojih je prva bila u gostima protiv NK Mladost Čačinci gdje je Sloga trijumfirala rezultatom 1:4. Protekli vikend osvojili su turnir u Rastovcu pobjedama protiv ekipa NK Crnac (4:1), Nova Bukovica (2:1) i u finalu slavlje nad ekipom NK Munja Rastovac 3:0. 13.8 Sloga gostuje u Viljevu protiv NK Viljeva i to će ujedno biti i generalka pred nadolazaće prvenstvo.

O klubu i omladinskom pogonu: “Kao igrač ovoga kluba mogu reći samo da je ovaj klub posložen od početka do kraja. Uvjeti za treniranje su odlični, ambicije su uvijek visoke što me veseli uvijek se teži biti u vrhu, uprava radi svoj posao odlično,, ekipa je odlična te komunikacija uprave igračima je na nivou. Ove godine otvoren je omladinski pogon ŠN “Sloga” Zdenci u kojem je trenutno oko 25 dječaka i djevojčica koji redovno treniraju. Omladinski pogon je jamac svakoga kluba pa tako i ovoga, a  rad s mladima je neizbježan. “- zaključio je Patrik Turković, igrač NK Sloge

Klub je osnovan 1939. godine, a u proteklih pet godina klub je osvojio 2. ŽNL Istok u sezoni 2017/18 i zatim ulazi u viši rang. Nakon prve sezone igranja u 1 ŽNL klub osvaja visoko treće mjesto, te u sezoni 2020/2021 osvaja 1 ŽNL.  2019. godine u sklopu 80 godina postojanja Kluba napravljen je novi sportski objekt u Zdencima za budućnost razvoja sporta, kulture i razvoja mladih, te su stečeni odlični uvjeti za rad i treniranje u klubu, što će nesumnjivo pomoći u razvoju mladih talenata.

Napomenimo samo da ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez svesrdnog rada Uprave na čelu sa predsjednikom Darkom Čišom i stručnim stožerom koji su zaslužni za fenomenalne rezultate i klupski napredak kroz sezone. Ekipi iz Zdenaca, kao i kompletnoj upravi i navijačima želimo puno uspjeha u nadolazećoj sezoni kao i u ostvarivanju dugoročnih klupskih ciljeva!