Sloga dočekuje vodeću Posavinu, Slaven i Psunj igraju najveći derbi kola

Uskršnje kolo u 1. ŽNL BPŽ Istok i Zapad nam donosi nekoliko jako zanimljivih dvoboja. Na Istoku se Posavina želi izvući iz lošeg niza, a na Zapadu Batrina može pobjeći Psunju i Slavenu jer oni međusobnim dvobojem mogu kreirati zanimljiv kraj prvenstva.

Sloga u Jarugama dočekuje Posavinu, a s obzirom da je vodeća momčad ljestvice u nešto slabijim izdanjima zadnjih nekoliko kola, domaćini će pokušati to iskoristiti. Kiks Posavine će htjeti iskoristiti drugoplasirani Zvonimir te se tako približiti ili možda preskočiti nogometaše iz Velike Kopanice. Neće im biti lako jer se Sloga u Vrpolju pokazala kao izrazito negostoljubiv domaćin pa nas tako očekuje odličan nogomet. Omladinac je preskočio Vinogorac na 3. mjestu ljestvice, a dobre igre želi potvrditi na domaćem terenu protiv pretposljednjeg Tomice u susretu u kojem su izraziti favoriti. Ranije spomenuti Vinogorac dočekuje Graničar iz Klakara, a pogled na tablicu je dovoljan kako bi se vidjelo tko je favorit u ovom susretu. Graničar je pokazao solidan nogomet u posljednje vrijeme, no za ovaj susret je potrebno nešto više kako bi se uzeo bod ili možda nešto više. Podvinje će niz od 6 kola bez pobjede pokušati prekinuti protiv Gundinaca na domaćem terenu. Nisu Gundinci u nekoj bajnoj formi u zadnjih par kola, ali pobjeda protiv Perkovaca je donijela lijepe dane u gostujuće redove, koji tako u Podvinje dolaze sa željom za nova 3 boda. Perkovci dočekuju Slavonac iz Gornje Bebrine te žele ostvariti drugu pobjedu u zadnja 3 kola nakon nekoliko jako loših kola i rezultata. Slavonac je krivi protivnik za to jer su gosti u posljednja 3 kola ostvarili same pobjede te u Stare Perkovce dolaze u velikom naletu. Graničar u Slavonskom Šamcu dočekuje Podcrkavlje te favorizirani domaćini žele 3 boda kojima bi ostali u borbi u gornjem dijelu tablice, zajedno s Omladincem i Vinogorcem.

Na Zapadu bi 20. kolo moglo donijeti zanimljive promjene na prvenstvenoj ljestvici. Vodeća Batrina se pobjedom protiv Budućnosti može odvojiti na ljestvici od prvih pratitelja Psunja i Slavena. Razlog toga je njihov međusobni dvoboj, ukoliko obje momčadi osvoje po bod, a Batrina uzme sva 3, razlika bi već tada bila 4 boda te bi bilo zanimljivo vidjeti kraj prvenstva. Posljednjeplasirana Šokadija dočekuje Omladinac iz Vrbove u derbiju donjeg dijela ljestvice. Obje momčadi su u dugim nizovima bez pobjeda tako da bi pobjeda značila izlazak iz crne serije. Mladost u Cerniku dočekuje BONK, a ovo bi mogao biti jedan od najzanimljivijih susreta kola jer je BONK pokazao kako nisu ugodan gost, a Mladost nije momčad koja će dopustiti ikome da odnese bod(ove) iz Cernika. Posavac je u neugodnom nizu od 3 prvenstvena poraza zaredom pa će taj niz pokušati prekinuti na domaćem terenu protiv Slavije, koja je ostvarila 2 pobjede zaredom i nije protivnik na kojem se treba vaditi iz loše forme i slabog niza. Dvoboj Slavonaca u Brodskom Stupniku će privući podosta pažnje jer su i prijašnji susreti ovih protivnika donosili dobar nogomet i raspucanost obje momčadi. Gosti su u nešto boljoj formi pa bi ju htjeli nastaviti i u Brodskom Stupniku. Svjetlost dočekuje Croatiju iz Tisovca na domaćem terenu te želi prekinuti jako lošu formu i jako dugačak niz bez pozitivnog rezultata. Croatia u Lužane dolazi u boljem raspoloženju, a na krilima pobjede protiv Šokadije želi nastaviti s pobjedama u posljednjim susretima prvenstva.