Slavonski derbi u 3. kolu ženske Premijer lige

Jučer je u Zagrebu obavljen ždrijeb nove sezone elitnog ženskog košarkaškog razreda, po novom nazvanog Premijer ligom. Liga je podijeljena u dvije skupine, Sjever i Jug, a u svakoj je po 6 klubova koji će odigrati dvokružnu sezonu, nakon čega će se ponovno podijeliti na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak, ponovno sa po 6 klubova u svakoj, a onda na kraju ponovno doigravanje za prvaka.

Slavonija nakon sezone u kojoj su je predstavljale samo Požežanke ponovno ima dva predstavnika, osim Plamena sada su tu košarkašice Murse VROS. U skupini Sjever s našim djevojkama su još ŽKK Zagreb, ŽKK Medveščak, ŽKK Trešnjevka 2009 te riječki FSV koji je u skupinu Sjever došao ždrijebom, dok je isti Pulu poslao u skupinu Jug.

U prvom kolu koje bi se trebalo igrati 3. listopada i Plamene i Mursice gostuju u metropoli, Požežanke kod Zagreba, a Osječanke kod Medveščaka. Prve domaće susrete igraju 10. listopada protiv Trešnjevke osnosno FSV-a, dok u trećem kolu imamo slavonski derbi u požeškom Grabriku.  Kompletan raspored pogledajte OVDJE.