Slavonski derbi otvara, Jarun i Orijent zatvaraju drugo kolo

Uvodnih 90 minuta je odrađeno, dojmovi su se slegli i sada je vrijeme za popravljanje propusta iz prvog kola ili nastavak onoga što je dobro učinjeno. Kolo otvara slavonski derbi Vukovara i Zrinskog koji se igra u petak, tri utakmice na rasporedu su u subotu, jedna u nedjelju, te jedna u ponedjeljak.

Oglas

Vukovar i Zrinski međusobni ogled čekaju u oprečnom raspoloženju, Vukovar zapravo ima dva neuspješna rezultata na početku sezone, osim što su uvjerljivo poraženi u Šibeniku ispali su i iz Kupa od Vuteksa, pa je jasno da je već na leđima popriličan pritisak. Bojkova momčad mora do pobjede, a protivnik je sve samo ne lak. Zrinski je novak u ligi ali je to momčad koja ima glavu i rep, momčad koja zna igrati i koja je dovoljno iskusna da se niti na jednom gostovanju neće prepasti i odstupiti od onoga što igra. Bojko je u ponedjeljak uživo pogledao Zrinski u pobjedi nad Jarunom, mogao je puno toga vidjeti, jednako kao i Budiša kojem je Šibenik otkrio dosta problema u igri Vukovara. S obzirom da su momčadi još u slaganju, po pitanju uigranosti prednost ipak ima Vukovar, veći dio momčadi je ostao na okupu, no samopouzdanje Zrinskog je na maksimumu, eventualna pobjeda u Borovu pokazala bi da najave gazde Komaka o borbi za naslov prvaka definitivno imaju temelja.

Oglas

U subotu se igraju tri utakmice. BSK i Dugopolje će u Bijelom Brdu u borbu za bodove kojima bi potvrdili odličan ulazak u sezonu. Posebice se to odnosi na Dugopolje, ako Pavićeva momčad upiše pobjedu bio bi to fantastičan rezultat, s dva teška gostovanja ako se vrate sa šest bodova pokazali bi da su ozbiljan kandidat za titulu, oni imaju luksuz da im je i bod sasvim dobar ulov, dok BSK unatoč dobrom rezultatu i gostujućem bodu iz prvog kola ipak mora razmišljati isključivo o pobjedi da bi “potvrdio” taj bod. Iskustva ne nedostaje niti na jednoj strani, umjetna trava mala je prednost BSK-u koji je ipak naučen na rad na toj podlozi što nikako nije nebitna stvar. Dobro raspoloženje nakon uvodnih 90 minuta vlada i u taborima Dubrave i Cibalije koji će snage odmjeriti na stadionu Stjepan Spajić u Sigetu koji će ove sezone biti Dubravin dom. Božićeva momčad odigrala je odličnu utakmicu na Krimeji s koje se vratila s bodom i džepu, a ako je suditi po doktrini aktualnog trenera koju je pokazivao i s neusporedivo lošijim kadrom u Dragovoljcu i onim što se vidjelo u prvom kolu, Dubrava će igrati jedan od atraktivnijih nogometa lige. Cibaliji to sigurno odgovara, mlada momčad iz Vinkovaca će imati slične kriterije i planove igre, pa u subotu vrijedi put Sigeta vidjeti nadamo se otvorenu, napadačku utakmicu. I aktualni lider i prvi kandidat za naslov će na teren u subotu, Solin je drugi puta domaćin, gost je ovaj put Šibenik. Ono što je Carevićeva momčad pokazala protiv Vukovara odličan je znak za sve Funcute i ljubitelje Narandžastih, no puno je prepreka do njihovog cilja. Solin je uzeo samo bod protiv BSK-a i poraz bi bio priličan stres za sve u klubu s Jadra. Marko Lozo u svom kadru ima možda i najveći koncentrat talenta u ligi, čak 9 finalista Lige prvaka je u kadru Solina, uz ostatak vrlo dobrog kadra Solin će biti opak protivnik za sve, pa i za Šibenik.

Oglas

U nedjelju je u akciji teren u Zmijavcima, dvoboj poraženih iz prvog kola Croatije i Sesveta jedini je u kojem se sastaju ekipe bez bodova, ako netko nakon ovih 90 minuta ostane na bodovnoj nuli eto panike uoči trećeg kola, nije ni krenula sezona a već se spremaju utakmica u kojima se jednostavno mora osvajati bodove. U ponedjeljak se ponovno aktivira teren u Zaprešiću, Jarun će tamo ove sezone biti domaćin, a prvi gost je Orijent. Jarun je u Čepinu ostao bez bodova ali i bez udarnog napadačkog dvojca Žuljević – Tadić, prvi je out zbog ozljede, drugi zbog isključenja. Naravno da je to teško nadoknaditi, ali ima Leko još aduta, sigurno će se maksimalno mobilizirati za ovu utakmicu. Orijent je odigrao odlično u prvom kolu, junak susreta bio je protivnički golman što govori da je Budicin već sad posložio napadačke akcije, ostalo je poraditi na samoj realizaciji. Kao i svaka, vrlo važne utakmice kako bi se krenulo u sezonu bez stresa. Sve utakmice drugog kola igraju se s početkom u 17,30 sati.