/Slavonski derbi na Jugu ključan u borbi za ostanak BROD NA SAVI IMA JOŠ SAMO TEORETSKE ŠANSE
plamen mursa 018

Slavonski derbi na Jugu ključan u borbi za ostanak BROD NA SAVI IMA JOŠ SAMO TEORETSKE ŠANSE

Prva liga za košarkašice polako se bliži kraju, osim borbe za doigravanje zanimljivo je i u borbi za ostanak gdje se smjestio kompletan košarkaški Istok, četiri posljednje pozicije drže četiri ekipe s istoka pa se prilično točnim pokazuju riječi trenera Plamena Vladimira Englmana uoči sezone da su na istoku napravljena “četiri invalida” koji će se boriti za ostanak.

Ovog vikenda igra se 19. kolo, u subotu Brod na Savi dočekuje Zagreb, ekipu koja je osigurala ostanak, ali ekipu koja nije iz kategorije nepobjedivih. Kao i uvijek, Brod na Savi mora odigrati vrhunsku utakmicu da bi došao do pobjede koja bi mu koliko toliko otvorila vrata ostanka. Eventualni poraz značio bi kraj nada za Rimarčukovu ekipu. Brođanke ekipno moraju odigrati 40 minuta na razini onih uvodnih 10 protiv Pule u proteklom kolu i u tom slučaju pobjeda bi postala vrlo realna opcija. Naravno, to je puno lakše reći nego učiniti, ali sezona je pri kraju, više nema povlačenja, igra se na sve ili ništa!

Istog dana Podravac gostuje kod Medveščaka i gotovo sigurno nakon ovog kola ostaje na svom dosadašnjem učinku od 4 pobjede s čime se dan kasnije može izjednačiti i Plamen. Naravno, s tim planom iz Požege se neće samo tako složiti u Osijeku jer Mursa svakako želi do pobjede u ovom košarkaškom el calsicu.

Iako je riječ o klasičnoj borbi za goli život sigurno će biti zanimljive košarke na Jugu 2 u nedjelju od 17,00 sati. S pobjedom više u rukama gošće su sigurno u osjetno boljoj prilici da se nekako dokopaju kvalifikacija za ostanak u Prvoj ligi, na njihovoj je strani u odnosu na Mursu i nešto bolji raspored do kraja. Mursa je u dosta lošoj formi, dok Plamen na krilima svojih amerikanki igra u odličnoj formi u posljednje vrijeme. Da nije bilo lošeg ulaska u utakmicu u Požegi bi pao i vodeći Split, a uz pobjede protiv Raguse i Zadra to je vjerujemo dobar pokazatelj da su Požežanke u odličnom ritmu. To ih definitivno stavlja u ulogu blagog favorita, ali naravno da je Mursa opasna, ako se Petrama otvori šut i ako pod košem pronađu način kako parirati Smelser bit će to vrlo uzbudljiva utakmica. Zanimljivo je naravno i nekoliko pojedinačnih priča, prije svega ona Petre Lovrić koja igra protiv “svojih”, u Požegi je bila fantastična, ubacila je 30 poena što nije bilo dovoljno za pobjedu. Je li sačuvala još oružja za Plamene? S druge strane zanimljiv je i ogled Amerikanki, po dvije su u svakom sastavu, sve četiri su se pokazale kao dobra pojačanja, a interesantno je da su Smelser i Blair bile i suigračice u SAD-u, a eto sada ih je put spojio usred slavonske ravnice u vrijeme dok mladi iz nje odlaze na sve strane svijeta. Čudni su puti Gospodnji..

Podijeli
  •  
  •  
  •