/Slavoniji trostruka kruna u kupu mlađih kategorija SVI PEHARI PUTUJU U POŽEGU
slavonija juniori pšs

Slavoniji trostruka kruna u kupu mlađih kategorija SVI PEHARI PUTUJU U POŽEGU

Odigrane su sve utakmice kupa za mlađe dobne kategorije u PSŽ, a nakon finalnih utakmica u sve tri kategorije pehari su sletjeli u klupske vitrine požeške Slavonije.

Juniori:

Slavonija – Slavija 4 : 2 (Mario Šipura 2, Ronaldo Hodak i Emil Đaković)

ju

Kadeti:

Slavonija – Slavija 2 : 1 (Mateo Ivanešić 2)

ka

Stariji pioniri:

Hajduk Pakrac – Slavonija 0 : 2 (Benedikt Romić, Karlo Kovre)

sp

Nakon odigranih susreta na nivou županije natjecanje se širi na prostor regije gdje će požeški sastavi imati oglede s vršnjacima iz brodsko-posavske županije.

Juniori:

Slavonija – Marsonia 23.10. 15h

Kadeti:

Slavonija – Sloga NG 22.10. 15h  4:0 (Emil Đaković, Josip Pavić, Mateo Ivanešić i Jurica Rotim )

slavonija kadeti fb

Stariji pioniri:

Marsonia – Slavonija 24.10. 15h

Jedan od tvoraca ovih sjajnih rezultata kluba je svakako stručni nogometni pedagog i bivši prvoligaški igrač Krešimir Brkić koji svojim sportskim načinom života pokazuje mladima na vlastitom primjeru kako se treba sportski živjeti. U kakvoj je formi mogao bi komotno zaigrati i na trećeligaškoj sceni, a nakon pospremanja pokala u vitrine je rekao:

– Lijepo je i sretni smo zbog 3 trofeja, ali nikad rezultat u mlađim kategorijama ne treba stavljati u prvi plan i što prije to shvate svi akteri u nogometu od igrača, trenera, sportskih djelatnika i roditelja bit će više kvalitetnih igrača i ljudi u budućnosti. Manje gledati tablice i zbrajati bodove. Fokus treba biti na obuci – tehničkoj i taktičkoj, socijalizaciji, komunikaciji i prijateljstvu, a kao globalni ciljevi u Školama nogometa ciljevi trebaju biti sportski, pedagoški, zdravstveni, promotivni. Siguran sam da se kod nas u klubu odlično radi sa mladim igračima . Imamo dobre trenere, spoj vrhunskih bivših prvoligaških igrača i mladih reprezentativaca i profesora kineziologije specijaliziranih za rad sa djecom. Zahvaljujem gradonačelniku grada Požege, Darku Puljašiću i upravi kluba na čelu sa predsjednikom Igorom Krizmanićem koji nam stoje na raspolaganju za sve naše potrebe – riječi su voditelja Škole nogometa Krešimira Brkića.

Foto PŠS, FB Slavonija Požega

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.