/Slavonija u Županji, Kutjevo domaćin Vukovaru DESETO KOLO 3. HNL ISTOK
slavonija našk-219

Slavonija u Županji, Kutjevo domaćin Vukovaru DESETO KOLO 3. HNL ISTOK

U desetom kolu 3. HNL je podosta podijeljena, čak tri utakmice igraju se u nedjeljnom terminu za razliku od ranijih kola kada se to nije događalo. Kao i u svakom kolu više je utakmica koje mogu imati status derbija, ovoga puta dilema je bila između dvoboja u Županji i Ivankovu, ali zbog položaja na ljestvici odluka je pala da najavu čujemo od Dražena Ilića i Dalibora Bognara.

Nekoliko je susreta gdje bi u ovom kolu sve trebalo bit jasno. Jedan od njih je onaj u kojem Zrinski dočekuje Vuteks. Iako se gost u prošlom kolu osladio važnim bodovima i skinuo veliki teret s vrata pa u Jurjevac stiže rasterećenju, Zrinski je kvalitetnija momčad, na svom terenu bi to morao potvrditi. Kutjevo je domaćin Vukovaru, sve bi trebalo biti kristalno jasno. Često se ti unaprijed upisani bodovi znaju nakon utakmica brisati, ali bod(ovi) Vukovara bili bi ogromna senzacija. Isti komentar možemo napisati samo umjesto Kutjevo napisati Belišće, a umjesto Vukovar Sloga.

Ono gdje bi moglo biti zanimljivo su susreti Vihora i Oriolika te Marsonije i Naška. I tu su domaćini veliki favoriti, ali njihovi učinci u dosadašnjim domaćim utakmicama definitivno otvaraju nadu gostima. I NAŠK i Oriolik će se braniti, domaćini su pod imperativom pobjede, i ako unesu nervozu u domaće redove možda se i oni mogu osladiti nekim bodom. U Pleternici dvoboj ekipa koje su u dobroj formi, dugo ne znaju za poraz, a i imaju par jakih skalpova. S obzirom da je Slavija na svom terenu zaista dobra, namučila je Belišće, pobjedila Bedem u ovaj susret kreću kao blagi favorit, no niti gost s novim trenerom i ponajboljom obranom lige ne planira kući praznih ruku.

Pobjednika dvoboja u Ivankovu nitko ne može sa sigurnošću prognozirati. Bedem je “rastavio” Zrinski i Kutjevo, pa remizirao u Vukovaru. Čepin donese bod iz Broda, pobjedi Belišće pa izgubi kraj Uljare od Slavije. Oscilacije su jedina konstanta kod Bedema, a i Čepin nije daleko od iste konstatacije.

Nikad zanimljivija 3. HNL sigurno će ponuditi puno uzbuđenja i u ovom desetom kolu u kojem sve utakmice startaju u 15:00 sati.

3. hnl tablica 9 kolo

ZRINSKI – VUTEKS SLOGA

BELIŠĆE – SLOGA

GRANIČAR – SLAVONIJA

VIHOR – ORIOLIK

MARSONIA – NAŠK

SLAVIJA – ĐAKOVO CROATIA

BEDEM – ČEPIN

KUTJEVO – VUKOVAR

Podijeli
  •  
  •  
  •