Slavonija u Kupu regija domaćin Zagrebu

Nakon pauze uzrokovane pandemijom vraća se Kup regija u kojem će Slavonija biti domaćin Zagrebu. Riječ je o kvalifikacijskom susretu za završni turnir koji će se igrati u Karlovcu na kojem će četiri regije tražiti put na Europsko amatersko prvenstvo. Termin odigravanja je 4. ili 5. lipnja, dok bi točna lokacija trebala biti poznata do kraja ovog tjedna.

Oglas

Izbornik regije Istok je trener aktualnog prvaka Belišća Davor Rupnik kojem će pomoćnici biti Igor Toth iz Đakovo Croatije te Miroslav Bojko iz Vukovara ili Josip Milardović iz Zrinskog, ovisno tko ne bude zauzet igranjem kvalifikacija za 2. HNL, Krešo Posedi iz Kutjeva kao trener vratara te Marko Žigić kao kondicijski trener, dok je čitavo okupljanje pod ingerencijom regionalnog instruktora Marina Smoje.

Oglas

Ograničavajućih faktora u sastavljanju momčadi je puno, tako ne mogu biti pozvani igrači koji nisu napunili 19 godina, oni koji su imali profesionalne ili stipendijske ugovore bilo kada u toku karijere ili oni koji su u 3. HNL Istok manje od dvije godine. Pa tako samo od nekih koji ne mogu na popis su Ivan Marijanović, Marko Žuljević, Selmir Mahmutović, Matej Marušić, Silvio Anočić, Goran Borko, Dino Bognar, Nikola Eller, Ivan Antunović…

Oglas

Bez obzira na to, isti su uvjeti i za ostale, sigurni smo da će stožer složiti kvalitetnu momčad.

– Dosta je teško složiti ekipu bez svih onih koji nemaju pravo nastupa, ali imamo i dalje sjajnih igrača u kadru, bit će to siguran sam odlična momčad koja može parirati Zagrebu. Ono što smo odlučili je da se nećemo voditi klupskim majicama, nije nam bitno je li iz jedne momčadi 5 igrača iz druge niti jedan, želimo izabrati ono što smatramo najboljim u ovom trenutku prema sustavu kojim želimo igrati. Pozvao bih već sada gledatelje da dođu i podrže nas u tom susretu u Oriovcu, želimo na završnicu pa da tamo pokažemo da je naša liga najbolja u državi u što sam i uvjeren – za Sportalo je rekao izbornik Davor Rupnik.