Slavonija se vraća u Požegu i kreće u lov na vodeći tercer

Jučer su s pripremama za proljetni nastavak 3. HNL krenuli i nogometaši požeške Slavonije, jedini klub koji još nije odigrao niti jednu utakmicu na svom terenu, a tako će biti i u proljeće. No, umjesto Velike, Kutjeva i Pleternice, sada će domaće oglede barem igrati u svom gradu, na Rekreaciji, na suprotnoj strani Orljave ako ne bude dodatnih nepredviđenih okolnosti.

Oglas

Slavonija je jesen podijelila na dva dijela, nakon užasno lošeg ulaska u sezonu i plesa blizu zone ispadanja stigao je sjajan period u kojem Plavi nisu znali za poraz, upisali su u drugom dijelu polusezone 7 pobjeda i dva remija i stigli do 30 bodova kojima ostaju u konkurenciji za buduću jedinstvenu 3. HNL.

Oglas

– Krenuli smo u pripreme koje ćemo kompletno odraditi u Požegi, dogovorili smo jake provjerne utakmice, redom su nam protivnici Bukovlje, Oriovac, Cibalia, Kutjevo i kao generalku imamo ogled protiv Slavije. Odlučili smo se za povratak u Požegu iako ćemo objektivno imati određenih problema zbog nedostatka prostora u kontejnerima koje smo postavili, no ipak je to bolja solucija od stalnog putovanja u Veliku. Kako sada stvari stoje proljeće bi trebali igrati na Rekreaciji, barem je tako dogovoreno, no čekamo još službenu potvrdu. Kako god bilo i dalje ostajemo gosti čitavu sezonu što je svakako dosta otežavajuća okolnost – rekao nam je Dalibor Bognar, trener Slavonije.

Oglas

Rubrika “odlasci i dolasci” za sada je ravnopravno popunjena, momčad su zbog privatnih odnosno fakultetskih obveza napustili Matej Gomerčić i Luka Mršić, dok su nova imena u svlačionici Alen Jagodić koji je stigao iz NK Požega i Josip Dupor iz vidovačkog Dinama.

Za cilj smo si postavili očuvanje trenutne pozicije jer smo pogledom na situaciju u vodećem tercetu zaključili da će bilo tko njih teško uloviti, naravno da se nećemo olako odreći ni lova na njih, ali objektivno je da se sa Marsonijom i Đakovom potučemo za 4. mjesto. Njih isto tako vrlo respektiramo, Đakovo je stabilno, uigrano s iskusnim trenerom, a Marsa s novim isto tako iskusnim i kvalitetnim trenerom i novom momčadi sigurno neće olako ispasti iz igre i borbe za to 4. mjesto koje potencijalno može voditi u jedinstvenu ligu. Ono što nam sigurno daje razloga za optimizam je činjenica da imamo kompletno domaću ekipu, naš najstariji igrač je Ivan Peharda koji sigurno u nogama ima još 3-4 prave sezone, dakle ne trebamo ludovati i trošiti novac na nekakva pojačanja, imamo svoj put i cilj kojem težimo. Što se tiče Jagodića i Dupora pratili smo ih, procijenili smo da imaju kvalitetu da nam pomognu, da kada nam netko nedostaje možemo računati na njih, jasno, trebat će vremena da se adaptiraju na trećeligaški nogomet, tu su i neki naši mladići iz škole tako da sa širinom kadra ne bi trebali imati problema. Mršić i Gomerčić su nas napustili, Gomerčić je zbog poslovnih obveza prešao u Graševinu, dok Mršiću fakultetske obveze u Zagrebu priječe treniranje pa će vjerojatno tamo potražiti klub – zaključio je Bognar za Sportalo.