Slavonija iz Soljana za rođendanski dar dobila plasman MŽNL Osijek – Vinkovci

Odlične su vijesti stigle na adresu županijskog prvoligaša Slavonije iz Soljana ili točnije novog međužupanijskog ligaša koji je tako za 90.rođendan dobio prekrasan poklon. Indirektno su ga uputili iz Cerića pošto prvak Prve ŽNL VSŽ Mladost neće iskoristiti pravo putovanja u rang više pa je stoga tu prigodu s druge strane Slavonija kao viceprvak to objeručke prihvatila.

Vodstvo lige ne nakon službenog izjašnjavanja iz Cerića kao i ŽNSVS su uputili poziv Slavoniji za uključivanje u istu. Uprava kluba je na sjednici održanoj 21. lipnja 2022. godine donijela odluku da se klub prijavi za sudjelovanje u MŽNL za sezonu 2022/23, a prije donošenja konačne odluke zeleno svjetlo i veliku želju za nastupom u MŽNL osim uprave iskazali su igrači, a isto tako i navijači pa će Slavonija uz apsolutnu potporu i snažnim vjetrom u leđa uploviti u međužupanijske vode.
Veliki entuzijazam je obasjao sve pore djelovanja u klubu pa su tako u klubu krenuli u osvježavanje uvjeta i estetsku korekturu postojećih. Tako su nedavno vrijedni članovi uprave i igrači svoje jutro posvetili uređivanju peteraca i to s valjkom koji je bio pojačan s “najjačim” članom uprave legendarnim Bajom.
Veterani Slavonije i HNS-a / Foto Facebook
Spomenimo da osim ovih jako bitnih stvari klub odrađuje zacrtane ciljeve za proslavu rođendana pa je tako proteklog vikenda odigran zanimljiv i sadržajan susret u kojemu su domaći veterani ugostili selekciju veterana HNS za koju su zaigrala eminentna imena hrvatskog nogometa. Selekcija HNS je pobijedila 6:0, ali to je u čitavoj priči bilo najmanje bitno. Predsjednik ŽNSVS Josip Kuterovac je čestitao klubu jubilej i darivao nas sportskom opremom, a načelnik općine Vrbanja Velimir Redl najavio postavljanje rasvjete na igralištu već tijekom ljeta te daljnju potporu radu kluba.
Slavonija – Selekcija HNS-a 0:6 (Hrvoje Štrok 3, Mario Mijatović 2, Robert Radić)
Oglas

SLAVONIJA: Admir Omerović, Ivica Pavičić, Velimir Lucović, Andrija Besek, Blaž Breškić, Ivo Dubravac, Tomislav Kalistović, Zdenko Podolar, Zdravko Filipović, Milan Matijević, Antun Maršalko, Mato Kalistović, Karlo Ešegović, Pero Salaba, Bruno Ešegović, Rado Salatović, Slaven Šimić, Hrvoje Kurtović. Službeni predstavnik Velimir Lucović. Trener Milan Matijević.

Oglas

SELEKCIJA HNS-a: Tomislav Gavrić, Robert Radić Siniša Ferenček, Josip Milardović , Ivica Antolić , Željko Župetić, Ronald Grnja, Davor Rupnik, Mario Mijatović, Hrvoje Štrok, Mario Meštrović, Branimir Bizjak, Siniša Klobučar, Milan Marinić, Mladen Šerek, Alen Ferček , Mario Kedmenec. Izbornik Robert Uroić. Službeni predstavnik Nenad Stražanac.

Oglas

Suci: Ilija PavkovićZoran Mihalj i Nenad Lamešić

Iz kluba poručuju da u proslavi neće ostati na ovome i da će tijekom čitave godine raditi na obilježavanju ovog krasnog jubileja. Ove krasne vijesti i divne stvari koje se događaju u klubu i oko njega ipak su pomalo ostale u tragične pogibije igrača i navijača Slavonije Ivana Špoljara koji nas je prerano napustio sa samo 26 godina života.
Ivan je bio bivši igrač i veliki navijač kluba, netko tko se nesebično davao za svoju Slavoniju, bio je član navijačke skupine “Demoni” pa i mi ovim putem iskazujemo sućut obitelji, prijateljima, klubu i svima ostalima koji su poznavali ovog velikog čovjeka. Ovo je nenadoknadiv gubitak za sportsku obitelj za njegove bližnje i za ovo malo mjesto, a Ivanu neka je laka hrvatska gruda i neka počiva u miru!