Slavonija iz Soljana u finalu kupa NS Županja

U polufinalu kupa NS Županja sastali su se Slavonija iz Soljana i Slavonac iz Gradišta, a uspješniji je bio domaćin koji će i u finalu biti također u toj ulozi.

NK “Slavonija” Soljani vs. NK “Slavonac” Gradište 4:0 (1:0)
Strijelci: Leonardo Lucić, Mario Tadić, Bruno Kovanović i Luka Novoselac
U čvrstoj utakmici s dobrom koncentracijom u realizaciji Slavonija je bila bolja te se plasirala u finale kupa svoga saveza gdje ju čeka Tomislav iz Cerne koji je bio slobodan u polufinalu pa će shodno tome biti gost u Soljanima u finalnom meču.
Seriju pogodaka je započeo Leonardo Lucić nakon čega gosti redaju nekoliko prilika, no mreže miruju do odmora. Drugo poluvrijeme gosti nastavljaju svoj pritisak, no pogodak ipak postiže domaćin preko Tadića. Bruno Kovanović podiže rezultat sjajnim i odmjerenim šutem preko protivničkog živog zida, a točku na I stavlja Luka Novoselac pogotkom pred sam kraj susreta.
U srijedu 18.listopada igra se finale Kupa NS Županja u Soljanima, a domaćin će za sve one koji ne mogu doći osigurati i livestream. Ovo će biti sedmo finale Kupa NS Županja koje će NK Slavonija iz Soljana igrati i to peto u posljednjih 10 godina.
Kup su osvajali:
1979. godine
NK Slavonija – NK Tomislav (C) 3-1
1987. godine
NK Slavonija – NK Šokadija (BG) 3-0
2014. godine
NK Slavonija – NK Sladorana 4-1
2015. godine
NK Slavonija – NK Graničar (Ž) 2-0 i 3-2
2016. godine su igrali pretkolo Kupa HNS protiv ekipe Varaždina.