Slavonija iz Požege definitivno ne treba strahovati za svoju budućnost

Slavonija iz Požege je definitivno jedan od svjetlijih primjera rada s mlađim kategorijama. Stabilnost i kontinuiranost krase rad s najmlađima, ali i onima malo starijima već duži niz godina. Pomalo samozatajno i nikad s velikom pompom Požežani redovito ostvaruju dobre rezultate u svojim rangovima natjecanja posebno u Kvalitetnoj ligi mladeži gdje su redovito s kadetima i juniorima u vrhu poretka pa se doista ne sjećamo da je Slavonija imala neku lošu generaciju koja je tavorila pri dnu ljestvice. Sjajan je posao i ove sezone odradio veliki igrač Osijeka i Rijeke Krešimir Brkić sa svojim trenerskim timom, a osim što nudi svoje bogato iskustvo i znanje svojim učenicima pokazuje im i primjerom da pravi sportaš nikada ne prestaje biti sportaš, a s obzirom kako izgleda i koliko često trenira vjerujemo da bi se brojni trećeligaši dobrano okoristili njegovim angažmanom.

Oglas

Još jedan odlična godina je iza igrača mlađih kategorija Slavonije. Krenut ćemo od kadeta koji su se pokazali kao pravi natjecatelji. Na tablici kvalitetne lige mladeži samo je Osijek bio bolji protekle sezone i samo je Osijek završio ispred Plavih po završetku natjecanja. Veliko 2.mjesto i vrhunska sezona gdje su požeški dečki rijetko gubili i doživjeli svega 3 poraza u godinu dana. Najbolji strijelac ekipe je Karlo Kovre s ogromnom brojkom od 31 pogotka koji je ujedno završio kao drugi strijelac lige, iza Davida Ivića iz Đakova, a ispred nekadašnjeg Plavog Marka Tajsa koji je zabio 29 pogodaka za Osijek pa samo zamislimo kakav bi to paklen tandem bio pošto su zajedno su isporučili nestvarnih 60 pogodaka.

Oglas

Ivan Lončarević, iako obrambeni igrač zabio je čak 17 pogodaka i kapetanski vodio ekipu do vrha. Ekipu je vodio sjajni mladi strateg Krešimir Brkić, a za plave su nastupili: Ivan Kraljak, Matko Deanović, Ivan Bezjak, Lovro Blažević, Žarko Dominik Jakovljević, Ivan Lončarević, Filip Prolosčić, Karlo Kovre, Matej Mihelec, Luka Obućina, Toni Barišić, Benedikt Romić, Ivica Zeba, Leon Bošković, Roko Mršić, Lovro Čakalić i Ivan Fahr.

Oglas

Juniori su sezonu završili na jako dobrom 4.mjestu i upravo su toliko i bili udaljeni od mogućih kvalifikacija za ulazak u 1. HNL, gdje je Cibalia iskoristila svoje pravo nastupa koje je zaslužila odličnim igrama i prikupljenim bodovima. Požežani su pokazali da kvalitetom pripadaju najboljim ekipama regije, a sigurno je ova sezona isprofilirala niz dobrih kadeta i juniora koji polako “kucaju” na vrata i seniorske ekipe. S klupe je ekipu vodio Krešimir Keka Čuljak, a za plave su nastupali : Domagoj Pojer, Marko Jurić, Petar Mulc, Marko Milobara, Filip Margeta, Adam Jovanović, Tin Kelebuda, Kristian Kopilaš, Martin Šubara, Roko Anić, Jurica Rotim, Luka Milosavljević, Ante Novak, Mateo Ivanešić, Karlo Antunović, Darian Begović, Filip Jakobović, Emil Đakovic i Leon Gabrijel Januš.