Slavonci osvajaju titule i po Njemačkoj

Nažalost mnogi kvalitetni mladi ljudi iz svih sfera života su napustili Slavoniju i Baranju, no i u novim sredinama su pronašli načina uživati u sportu, napose nogometu. Ovo je mala priča o četvorici Slavonaca koji su sreću pronašli u Njemačkoj.

Oglas

Mario Pavelić, Dominik Soldo i Mario Marijanović su s područja Požege, od Kaptola, preko Jakšića do samog grada, našli su se u istom klubu, a tamo ih je dočekao trener Zvonko Juranović koji je čitav život u Njemačkoj, ali korijene vuče iz Vetova. Zajedničkim snagama uz pomoć vratara Vinceka iz Zagreba ove su sezone napravili ogroman posao za svoj SG Lautzert-Oberdreis / Berod-Wahlrod s kojim su osvojili duplu krunu.

Oglas

Oglas

– Stvarno nam je odlično ovdje u klubu, svi su nas prekrasno primili, osjećamo se kao kod kuće, a onda je i igra prava. Trudimo se vratiti ljudima na pravi način i dati sve od sebe, a mislim da smo ove sezone u tome i uspjeli na najbolji mogući način, osvojili smo naslov prvaka i kup. Super je osjećaj osvojiti naslov, dobro smo to i proslavili, a svakako planiramo i ostati u klubu. Predsjednik nam je ujedno i šef na poslu pa nema puno razmišljanja o bilo kakvim promjenama dok je sve ovako dobro – rekao nam je Dominik Soldo.

Soldo je inače bio veliki junak u osvajanju kupa, u finalu je odigrao briljantnu utakmicu i u 4:1 pobjedi zabio hattrick, onaj preostali četvrti potpisao je Marijanović. Ipak, kada su golovi u ekipi glavnu riječ vodi Mario Pavelić koji je sezonu završio u samom vrhu ljestvice ligaških strijelaca pogodivši čak 28 puta. Osvajanjem titule u Kreisligu A momci iz SG Lautzert-Oberdreisa su se plasirali u Bezirksligu gdje će Hrvati ponovno biti u glavnim ulogama.