Slavonac iz Komletinaca imao izvanrednu skupštinu kluba

Bolji vjetrovi zapuhali su u Komletincima gdje se se nakon turbulentne sezone odlučili malo pozabaviti svojim nogometnim ponosom pa je odnedavno nova ekipa ušla u klub kako bi stabilizirala situaciju i pokrenula stvari na bolje. Održana je izvanredna izborna skupština na kojoj je izabrana nova upravljačka struktura, a novi predsjednik je tako postao Nikola Vicić, sportski direktor Ivica Rapic te tajnik kluba Matej Varga.

Uza standardan protokol kakvog nalaže i zakonski određuje provedba prisutnima se obratio Nikola Vicić koji je inicirao održavanje iste sa svojim inicijativnim odborom donešene su sve bitne i važne odluke kojima se omogućava normalno funkcioniranje kluba nakon ostavke predsjednika Mikulića. U nastavku donosimo kompletan zapisnik sa skupštine, a dodajmo kako je prva momčad krenula s radom 17.srpnja tako da će biti dovoljno vremena pripremiti se za nadolazeće izazove koje donosi prvenstvena utrka koja kreće 20.kolovoza.
U tom periodu osim teških i mukotrpnih treninga kojih će biti 3-4 tjedno u planu je odigravanjei nekoliko prijateljskih utakmica uz tradicionalni turnir “4 Slavonca”. Novi upravni odbor poziva sve ljude dobre volje da se priključe radu kluba kako bi pomogli ovoj mladoj upravi da riješe sve probleme u kojima je klub i da napokon dignu skupa Slavonac na stare slave. Svi koji mogu pomoći, dobro su došli sa svojim prijedlozima.
Ukoliko ima netko želju donirati klubu i pomoći klubu u budućem radu, može se obratiti putem poruke na stranicu kluba ili na mail: slavonac.komletinci@gmail.com.
Zapisnik sa izborne skupštine;
Oglas

Na samom početku rada skupštine skupu se obratio predstavnik inicijativnog odbora koji je sazvao izvanrednu skupštinu Nikola Vicić, pozdravio sve koji su se odazvali pozivu i zahvalio na dolasku. Nakon ostavke predsjednika Perice Mikulića, ja sam prihvatio da budem kandidat za predsjednika kluba i zajedno sa inicijativnim odborom sazvao ovu inzvanrednu skupštinu kluba. Kako bi Skupština  mogao provesti svoju staturalnu zadaću Nikola Vicić  je predložio slijedeća radna tijela skupštine:

Oglas

Radno predsjedništvo: g. Josip Varga, g. Luka Mareljić ,g. Anđelko Drmić 

Oglas

Verifikacijski odbor: 3 (tri) člana

 1. g.Jospi Malnar
 2. g.Filip Kolarić
 3. g.Danijel Čelebić

Izborni odbor:3 (tri) člana:

 1. g.Tihomir Kujundžić
 2. g.Krunoslav Mareljić
 3. g.Franjo Lovrić

Zapisničar: g. Zvonimir Lovrić

Dva ovjerovitelja zapisnika: g. Stjepan Čuturić,  g.Mato Belegić

Prijedlog radnih tijela je jednoglasno usvojen, a radno predsjedništvo je zauzelo svoje mjesto. G. Josip Varga kao predsjednik Radnog predsjedništva pozdravio je sve članove i goste i predložio sljedeći Dnevni red koji se nalazi na pozivima svakoga člana Skupštine:

Dnevni red:

 1. Pozdravna riječ predsjednika inicijativnog odbora kulba.
 2. Izbor radnih tijela Skupštine 

    – radno predsjedništvo 3 člana

    – zapisničara 1 član

    – ovjerovitelje zapisnika 2 člana

 1. Usvajanje Poslovnika o radu sabora
 2. Podnošenje izvješće o radu:

    – predsjednika kluba o radu

    -financijsko izvješće

 1. Rasprava po izviješćima i usvajanje istih
 2. Prijedlog, razrješenje dosadašnjih tijela kluba
 3. Izbor novih radnih tijela kluba
 4. Pozdravni govor  nazočnih gostiju
 5. Razno,zatvaranje radnog djela skupštine  

Pošto je predsjednik pozdravio sve goste, i predložio radna tijela skupštine, koja su jednoglasno prihvaćena. Prva i druga točka dnevnog reda je završena.

3.Usvajanje poslovnika o radu: više poslovnika o radu se nalazi na radnom stolu i    svima je dostupan, i otvorena je rasprava o poslovniku. Pošto nije bilo prigovora na poslovnik, poslovnik je predložen na glasovanje i jednoglasno usvojen.

Nakon izvješća verifikacijskog odbora od pozvanih 50 skupštinara prisutno je 43 skupštinara što je više od 50%. Što znači da su sve odluke pravovaljani i skupština može nastaviti sa radom.

Nakon usvajanja poslovnika i izvješća verifikacijske komisije, predsjednik radnog predsjedništva je zaključio radnu točku tri i nastavio sa radom skupštine.

4.Podnošenje izvješća o radu:

Na poziv Predsjednika radnog predsjedništva izvješće je podnio:

-predsjednik kluba Perica Mikulić

Perica Mikulić je iznio svoje viđenja preuzimanja stanja u klubu od 2012 godine, od velikog minusa do nedostatka cijele papirologije o vođenju kluba. Nakon dolaska inspekcije je utvrđeno da klub nema potrebitu dokumentacije , te je revizija dala rok u kojem se klub treba ustrojiti prema zakonu. U Narednih dva mjeseca sam zajedno sa tajnikom kluba Josipom Vargom rješava potrebite papire i sada klub ima svu potrebitu dokumentaciju za regularan rad kluba. Klub je u mom mandatu prošao od borbe za opstanak do plasmana u četvrtu ligu gdje se i danas nalazi. Klub je stabilizirao u radu i postavilo se sve veće ciljeve do šest selekcija  prva ekipa, B ekipa, limači, pioniri, juniori, i na kraju curice. Bilo je svega i mojih grašaka i dobrih stvari. Zahvaljujući našem gradonačelniku sve što je napravljeno na igralištu je isključivo njegovom zaslugom na čemu mu zahvaljujem. Što se tiče financijskog dijela predao sam izviješće knjigovođe sa svim računima. Klub ima na kartici oko dvije tisuće kuna koji nisu dirani od mog podnošenja ostavke. Ima duga u trgovini kod Tomića za trenerke i trgovine kod Krnje. 

5.Rasprava po izviješćima i usvajanje istih

 Predsjednik Radnog predsjedništva je otvorio raspravu o podnesenim izvješćima predsjednika .

Za riječ se javio Marinko Matković te postavio pitanje potrošnja za gorivo od 16.000.00 kuna od početka godine, a zna se koliko je realno potrošeno na gostovanja prve ekipe i ostalih selekcija što nije transparentno. Gospodin Mikulić je rekao da su tu i troškovi gostovanja curica. Gospodin Matković je rekao zar one nisu dobile novac od saveza za te troškove. Na isto pitanje je g. Mikulić odgovorio da s u one dobile 10.000.00 kuna na račun kluba. Na upit gdje su izvješća o ulaznicama sa utakmica , te prepirke predsjednik  radnog predsjedništva  je prekinuo raspravu . Zamolio je sve prisutne da se suzdrže od prepirki i poštuju poslovnik. Na upit g. Drmića o dugu za trenerke i gdje su te iste, koje je navodno g.Beli pokupio novac i iste platio, a novac se navodno preusmjerio za drugo. G. Mikulić nije dao konkretno objašnjenje. Predsjednik radnog predsjedništva je prekinuo raspravu i dobacivanja i inzistirao na korektnoj raspravi i da se konkretno postave pitanja i vodi rasprava.

Pošto se nitko nije javio za raspravu na podnesena izvješća , predsjednik radnog predsjedništva je dao izviješća na usvajanje te su  izviješća jednoglasno usvojena.

Predsjednik radnog predsjedništva je zamolio sve skupštinare da se suzdrže od rasprava u birtijama, i na ulicama jer su imali priliku postaviti na skupštini što ih zanima. Svi smo svjesni da je bilo  i dobroga i lošega u vođenju, i zato trebamo podržati novo izabrane članove i postaviti klub na zdrave noge.

6.Predsjednik radnog predsjedništva daje na glasanje o razrješenju dosadašnjih tijela ogranka:

 • Predsjednika kluba
 • Sportskog direktora
 • Izvršnog odbora
 • Nadzornog odbora
 • Disciplinskog odbora

Jednoglasno su razriješeni dosadašnja tijela kluba.

 1. Izbor novog vodstva kluba:

Izbor predsjednika: Predsjednik radnog predsjedništva iznosi, da je kandidaturu za predsjednika kluba iznio Nikola Vicić, koja je  jedna pravovaljana kandidatura prema statutu kluba. Predsjednik pita sve nazočne dali ima još koji kandidat za funkciju predsjednika da predloži da se može početi izbor. Pošto se nitko nije javio daje na glasanje kandidaturu  Nikole Vicića za novog  predsjednika kluba. Poslije provedenog glasovanja, jednoglasno je izabran novi predsjednik NK Slavonca Komletinci, na period od četiri godine.

Poslije aplauza predsjednik radnog predsjedništva je čestitao novoizabranom predsjedniku. 

Izbor sportskog direktora kluba: Za novog sportskog direktora predložen je Ivica Rapić, koji nije bio nazočan na skupštini. Zbog posla predsjednik radnog predsjedništva je zamolio da se isti kontaktira putem telefona i potvrdi svoju kandidaturu. Nakon kontaktiranja telefonom imenovani je potvrdio svoju kandidaturu. Nakon potvrde predsjednik je pitao dali ima još prijedloga. Pošto se nitko nije javio dato je na glasovanje . Od prisutna 43 člana za je glasovalo 41 član, jedan protiv i jedan suzdržan.

Izbor tajnika kluba: Za novog tajnika kluba je predložen Matej Varga, imenovani prihvaća kandidaturu. Nakon upita dali ima još koji kandidat, utvrđeno je da nema. Nakon provedenog glasovanja jednoglasno je izabran Matej Varga na mjesto tajnika kluba.

Pozvao novoizabranog predsjednika da se obrati skupu i predloži članove tijela udruge :

Nakon zahvale na podršci i potpori novi predsjednik je predložio:

Izvršni odbor:

 1. ZVONKO MATOZAN
 2. LUKA MARELJIĆ
 3. ZVONIMIR LOVRIĆ
 4. JOSIP VARGA
 5. DANIJEL ČELEBIĆ
 6. IVAN DRMIĆ
 7. MARINKO MATKOVIĆ
 8. JOSIP PRNJAK
 9. IVICA PIPERKOVIĆ
 1. DRAGAN BOJIĆ

Nadzorni odbor:

 1. TIHOMIR KUJUNDŽIĆ
 2. ANĐELKO DRMIĆ
 3. MATEJ KOLARIĆ

Disciplinska komisija:

 1. STJEPAN ČUTURIĆ
 2. FILIP KOLARIĆ
 3. BORNA VUJICA

Predsjednik radnog predsjedništva pita dali ima i novih eventualnih kandidata.

Pošto nema novih kandidata daje na glasovanje u paketu za sve kandidate. Jednoglasno su izabrani svi predloženi članovi .

8.Pozdravni govor nazočnih gostiju

Pošto se nitko od pozvanih gostiju nije pojavio, predsjednik radnog predsjedništva je zaključi ovu točku.

Čestitao je svim izabranim i nastavak suradnje po svim pitanjima.

9.Razno,zatvaranje radnog djela skupštine

Predsjednik Josip Varga je otvori raspravu pod razno. Pošto se nitko nije javio pod razno. Predsjednik radnog predsjedništva  čestitao je svima izabranima, o ostalima zahvalio na odazivu na skupštinu, te zamoli sve nazočne de pomognu novoizabranima da se NK Slavonac vrati u mirnije vode, i da se o klubu govori u superlativu.    

Predsjednik Radnog predsjedništva g Josip Varga se zahvalio svim na nazočnosti, konstruktivnoj raspravi te je zatvorio radni dio Skupštine u  19 sata.