Slavonac i Tomislav domaćini, Metalac i Fešk na gostovanjima

Čeka nas luda završnica u borbi za naslov prvaka 1. ŽNL Osječko baranjske, čak su četiri ozbiljna kandidata za naslov prvaka, vodeći Slavonac je bod ispred Slavonca, a po tri ispred Feška i Tomislava.

Oglas

Lider je domaćin Omladincu, iako sigurno umoran od kup dvoboja s Valpovkom i dalje je veliki favorit protiv Omladinca koji je bezbrižan u sredini ljestvice, a u Ladimirevce dolazi nakon dva uzastopna remija. Sličan zadatak čeka i Tomislav, isto tako nakon ispadanja iz Kupa na domaćem terenu u srijedu. Na Livanu dolazi Ratar kojem bi doduše dobro došao još poneki bod da zadrži prednost pred onim momčadima koje su ugroženog statusa. Teško je reći da je Bilje probudilo nekakvu nadu, praktično su siguran putnik u niži rang, no u prošlom kolu su osvojili domaći bod kao upozorenje Fešku koji ipak i unatoč svojim lošim rezultatima na gostovanjima u Baranju dolazi kao veliki favorit. Metalac je gost Jedinstva koje je u prošlom kolu prekinulo seriju loših rezultata i s tri boda iz Velimirovca praktično riješilo svoj status. Kvaliteta je debelo na strani Metalca, sve osim pobjede i nastavka trke za naslov bilo bi pravo iznenađenje.

Oglas

Oglas

Croatia posljednju šansu za ostanak lovi u Popovcu, ako se ne vrate s tri boda objektivno se mogu pozdraviti s prvoligaškim statusom, ostat će premalo bodova u igri da bi se nadoknadio ovako velik, a potencijalno i veći zaostatak. Popovčani ne briljiraju, ali na svom terenu redovito skupljaju bodove, u proljeće ih još nitko nije svladao na njihovom terenu pa je teško očekivati da će to poći za rukom Croatiji, no lopta je okrugla, gosti sigurno ne dolaze s bijelom zastavom. Derbi začelja igra se u Punitovcima, Slavonija je domaćin Radniku koji dolazi s tri boda više od domaćina pa ima određeni komoditet, bod bi bio vrlo dobar posao utoliko što bi izravnom konkurentu izbili dva domaća. Radnik je s onom pobjedom u Velimirovcu napravio veliki posao, ako bi to ponovili u Punitovcima bio bi to ključni posao u borbi za ostanak, dok Slavonija posljednji bod pamti još iz 19. kola nakon čega su nanizali 5 poraza od kojih su neki bili i vrlo uvjerljivi.

Izvrsno proljeće igra Baranja, na dobrom su putu ka ostanku, no još je puno posla pred njom. U nedjelju ih čeka gostovanje u Marijancima, Hajduk je u zlatnoj sredini, prema gore sigurno ne može, prema dolje eventualno za jedno mjesto pa je za njih sezona što se nekakvog natjecanja tiče praktično završena što bi mogla biti lijepa prilika Baranji, ali i dvosjekli mač je domaćin je potpuno rasterećen. U Đurđenovcu će se voditi bitka za 5. mjesto, u goste Pavličićevoj momčadi stiže bodovno poravnato Viljevo. Već sama činjenica da nakon 24. kola imaju isti broj bodova jasno kazuje da su momčadi izjednačene kvalitete, rasterećene i spremne za jednu dobru, otvorenu utakmicu u kojoj se u nekom ludom raspletu pobjednik možda može i popeti do kraja za mjesto ili dva.