Slavonac (Gunjavci/Drežnik) sanja plasman u MŽNL

Ambiciozni županijski prvoligaš Slavonac iz Gunjavaca i Drežnika u natjecanju Prve Županijske lige nalazi se na 2. mjestu s 3 boda iza vodećeg Omladinca iz Starog Topolja, dok imaju isti broj bodova kao i trećeplasirani Vinogorac iz Brodskog Vinogorja. U 13 utakmica zabilježili su 10 pobjeda, jednu neodlučenu i to na domaćem terenu protiv Slavena iz Ljupine te imaju 2 poraza. Prvi je bio u 3. kolu u Jarugama, a drugi u Starom Topolju od vodećeg Omladinca, dok im je najvažnija pobjeda bila gostujuća nad Vinogorcem. Ta 3 kluba odvojila su se od ostalih te među njima treba tražiti novog prvaka Prve ŽNL. Momčad iz Gunjavaca i Drežnika ima Josipa Španića koji je sa 14 golova trenutno najbolji strijelac lige.

Oglas

U Gunjavcima su se posvetili uvjetima i uređenju infrastrukture, a s obzirom da u obližnjim Adžamovcima više ne egzistira nogometni klub, onda zimske pripreme obavljaju na igalištu na kojem je nekada igrao tamošnji Polet. Razlog je što za prvenstvene susrete čuvaju igralište u Gunjavcima, dok treneru Tomislavu Vlaoviću za rad može poslužiti i novi teren s umjetnom travom koji će uskoro dobiti rasvjetu.

Oglas

Ove zime Slavonac iz Gunjavaca i Drežnika napustio je samo pričuvni vratar Silvio Bakunić koji je otišao na rad u Novalju te je stoga klub u potrazi za njegovom zamjenom. Momčad je pojačana za dolazak / povratak Zdravka Gospočića koji je bio u Lipiku i koji će biti pojačanje za momčad Tomislava Vlaovića. Također veliko pojačanje bit će i povratak u klub Marka Čanića koji je igrao u prošlogodišnjem prvenstvu i to u proljetnom dijelu te se nakon 6. mjeseci vraća u Slavonac.

Oglas

Gledajući prvenstveni raspored u proljetnom nastavku, Slavonac iz Gunjavaca i Drežnika bit će domaćin Omladincu iz Starog Topolja i Vinogorcu iz Brodskog Vingorja. Dakle, imaju dvije meč lopte na svom terenu, ali prije toga trebaju u prva 4 kola proći 3 gostovanja, prvo na Budainci, pa u Velikoj Kopanici i onda u Ljupini.

– Smatram da ukoliko prođemo u prva 4 kola bez poraza, uz dolaske na naš teren Omladinca iz Starog Topolja i Vinogorca iz Brodskog Vinogorja, mogu reći da smo blizu konačnog cilja, odnosno 1. mjesta i plasmana u MŽNL Brod / Požega. – riječi su trenera Slavonca iz Gunjavaca i Drežnika Tomislava Vlaovića, inače mlađe brata proslavljenog hrvatskog reprezentativca Gorana.

Nogometni klub iz Gunjavaca i Drežnika postoji tek 25 godina i vrlo je specifičan, ali je zato jako dobro organiziran. Oba mjesta žive za klub i daju mu punu potporu te je neskrivena želja plasman u viši rang natjecanja u MŽNL Brod / Požega. Do sada je Slavonac iz Gunjavaca i Drežnika odigrao 8 prijateljskih utakmica u kojima je trener Vlaović puno kombinirao s postavom te nije išao na rezultat. Slijedeći vikend u posljednoj provjeri uoči prvenstvenog gostovanja na Budainci protivnik im je Slavonac iz Nove Kapele.

Tekst JOSIP ŠEBALJ