/Slavija pogotkom Roberta Bognara do nove pobjede PLETERNIČANI SU U VRLO LIJEPOM POZITIVNOM NIZU
slavija marko stanić fb

Slavija pogotkom Roberta Bognara do nove pobjede PLETERNIČANI SU U VRLO LIJEPOM POZITIVNOM NIZU

Konačno su Pleterničani počeli naplaćivati rad i dobre igre, ali unatoč pobjedi ovoga puta nisu briljirali no na kraju su vjerojatno puno zadovoljniji nego kad su igrali odlično, a bodovi odlazili na tuđe račune. Susret je odlučio Roberto Bognar koji je iskoristio sjajan ulazak u kazneni prostor mladog i perspektivnog Marka Stanića koji je pogodio vratnicu, a Bognar završio akciju rutinirano poslavši loptu u mrežu.

Pleternica, stadion SZ Šivo, gledatelja 150, sudac Cindrić 7 (Nova Gradiška)

Slavija – Vukovar 1991 1:0

Strijelac: Bognar (52)

Slavija: Karlić 7, Ančurovski 7, Kvaternik 7, Gomerčić 6,5, G.Marčinović 6,5, Bognar 7, Stanić 7 (65.Mikić 6,5), Kocijan 6,5, Dorić 6,5, Grbeš 7 (80.Nović 7), Nikolić 7 (86.R.Marčinović)

Trener: Damir Bognar 7

Vukovar 1991: Mečić 6,5, Sušac 6, Škarica 6, Mendeš 6, Rajić 6,5, Pierobon 6 (87.Nikolić), Uhlarik 6,5, Mlakić 6,5 (69.Šlafhauzer 6), Stojanović 6,5, Lamza 6, Jakšić 6

Trener: Željko Mažar 6,5

Igrač utakmice: Marko Stanić (Slavija)

Slavija je u odličnom nizu, a nagrada za dobre igre i upornost stigla je u vidu tri boda protiv Vukovaraca, ali nije bilo lako niti jednostavno. U uvodu utakmice domaći su zapucali nekoliko prigoda, imao ih je i gost no do odmora su mreže mirovale. Prekid nervoze donio je u 52.minuti Roberto Bognar koji je zabio pogodak nakon odličnog ulaska u gostujući kazneni prostor mladog Marka Stanića i odmjerenog udarca te pogođene vratnice. Lopta se odbila na nogu Bognara kojemu nije bilo teško pogoditi nebranjeni dio mreže za pokazalo se konačni rezultat. Pokušali su gosti doći do izjednačenja, ali nisu imali izrazite prigode, a zadatak im je bio još otežan izlaskom Mlakića koji je morao van zbog povrede. Ulaskom Roberta Novića domaći su u završnici stvorili nekoliko prigoda za rješenje utakmice no nisu imali mirnoće u završnici tako da je utakmica završila pobjedom Slavije od jednog pogotka viška koja diže Plave prema sredini ljestvice, a ostavlja Vukovarce prikovane na dnu bez ijednog boda.

Foto FB Slavija Pleternica

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.