Slaven se vraća kući nakon dvije godine, Mihaljevčane testira Mladost

Pred požeško slavonskim prvoligašima je drugo prvenstveno kolo, još uvijek je na meniju upoznavanje snaga, no svakako je već sada jako bitno skupljati bodove i grabiti prema što boljim pozicijama. Svakako jedan od važnijih i zanimljivijih detalja ovog kola je činjenica da će Slaven konačno zaigrati u Gradcu u službenoj utakmici nakon gotovo dvije godine, u 1. ŽNL još nisu bili domaćin, posljednji put igrali su na svom stadionu u šampionskoj sezoni u 2. ŽNL.

Oglas

Kolo će danas otvoriti ove sezone odlični Kuzmičani koji su povratkom braće Brnčić i dolaskom Jaroša i Iličiča osnažili svoj ionako dobar roster i Rajsavčani koji su očekivanom pobjedom otvorili prvenstvo susretom protiv trenkovačke Sloge. Bez obzira na sve u Kuzmici nikada nitko osim domaćina nije i ne može biti favorit tako da usprkos dobroj igri Dinamovaca u prvom kolu i visokoj pobjedi na svom terenu sve osim pobjede domaćina bi bilo iznenađenje.

Oglas

Ostale utakmice se igraju u nedjelju a izrazitog derbija nema osim susjedskog odmjeravanja snaga u Gradcu. Tamo će domaći Slaven nakon dvije godine konačno zaigrati na svome Megdanu a protivnik je susjed iz Zagrađa. Budući da su i jedni i drugi nakon prvih 90 minuta bez bodovnog učinka biti će to zanimljiva utakmica u kojoj će obadvije ekipe tražiti iskupljenje i prve ovosezonske bodove. Poletijeva ekspedicija ide na gostovanje u Pavlovce koji su prošle godine bili čvrst orah svima, pogotovo na svom terenu. Iskusni trener Mladosti Željko Lusch sigurno neće bez borbe potpisati predaju tako da, iako je Croatia veliki favorit oprez neće biti na odmet. Bitno osnaženi Omladinac će i drugu utakmicu za redom odigrati na svom terenu u Čaglinu. U goste im dolazi odlični Dobrovac koji je u prvom kolu deklasirao novake iz Golobraca. Ovo će vjerojatno biti i najzanimljivija utakmica ovog kola u kojoj su sva tri ishoda moguća. Nakon 20 godina u Golobrdcima se ponovno igra primera a u goste im dolazi odlična ekipa iz Vetova. Obe ekipe nakon prvih 90 minuta na kontu imaju minus i vjerojatno će sve učiniti da nakon nedjeljne utakmice poprave bodovni saldo.

Oglas

Bučka ekspedicija se nakon kup izleta u Belišću vraća u prvoligašku zbilju gostovanjem u Donjoj Obriježi. Domaćin je sve samo ne bezopasan pogotovo na svom terenu čega se Bučani itekako dobro sjećaju iz prošle sezone. Bez obzira na sve Buk je u ovoj ligi prošlih godina, a vjerojatno i u ovoj, favorit u gotovo svim utakmicama. U trenkovačkom parku gostiju dečki iz Kaptola predvođeni svojim novim trenerom Miletom Pavelićem. Sloga se pomalo konsolidirala obzirom na prošlu sezonu ali sjajan spoj iskustva i mladosti predvođen legendom požeških terena, ovaj put sa klupe, definitivno gura Kaptol u ulogu favorita u ovoj utakmici.