Slaven iz Ljupine u novoj avanturi jedinstvene 1.ŽNL BPŽ!

Nakon vrlo dobrog drugog mjesta u 1.ŽNL Zapad prošle sezone, iza nedodirljivog novog člana MŽNL SB-PŽ Psunj Sokola iz Okučana, Slavena iz Ljupine očekuju novi izazovi u jedinstvenoj 1.ŽNL koja od ove sezone ujedinjuje momčadi donedavnih 1.ŽNL BPŽ Istok i Zapad. Bez pritiska za visokim ciljevima, ali itekako motivirani tražit će sigurno i mjesta pri vrhu same prvenstvene ljestvice.

Oglas

NK Slaven iz Ljupine nakon sezone koju je završio sa 58 bodova iz 26 susreta na drugom mjestu prvenstvene ljestvice, pred Slavenom su već novi izazovi u vidu nove sezone jedinstvene 1. ŽNL. Klub će ove sezone sa trenerske klupe voditi stručnjak Ivan Trupina. Za dojmove o protekloj sezoni kontaktirali smo momčad iz Ljupine:

Oglas

“Jesenski dio prvenstva prvaci. Na prvom mjestu zadržali smo se do utakmice protiv izravnih konkurenata za naslov NK Batrina iz Batrine, tada gubimo u gostima 2:1 i padamo na drugo mjesto. Drugo mjesto držimo do domaćeg poraza protiv Psunj-Sokola Okučani i tada teoretski gubimo trku za prvaka, a glavni konkurenti nam se bodovno odvajaju i padamo na treće mjesto. Do kraja prvenstva stojimo dobro, i na kraju u zadnjem kolu zasjedamo na drugo mjesto što je ujedno i povijesni uspjeh kluba (Najbolje rangirana pozicija u najvećem rangu u kojem smo se natjecali).”- zaključio je Daniel Vokičić, dopredsjednik Kluba.

Oglas

O ambicijama ove sezone : “Nakon prošle sezone i uloge favorita u mnogim utakmicama, naravno da nam je ambicija što bolje se pozicionirati na tablici, ali ipak vodimo se onom “kako bude neka bude”. Bez pritiska i nekih visoko zadanih ciljeva, ali naravno da bi svi bili najsretniji kada bi smo uspjeli se kvalificirati u rang više. Tko zna, sve je otvoreno i moguće. “-opisao je dojmove Daniel Vokičić, dopredsjednik kluba NK Slaven Ljupina

Što se tiče dolaznih transfera, dres Slavena ove sezone nosit će: Marko Maričević (vratar- Slavonac Nova Kapela); Alen Volf, Dorian Trčić, , Pavle Ivanišević (Sloga Nova Gradiška); Gabriel Trobić (Mladost Cernik); Daniel Trobić (Mladost Cernik) i Luka Katinić (Sloga Nova Gradiška).

U rubrici izlaznih transfera NK Slaven Ljupina ove sezone nalaze se sljedeći igrači:  Toni Prpić (Sloga Nova Gradiška) Bojan Bokan (igračka mirovina) Josip Horvatović (Mladost Brđani) Mislav Dokuzović (Slavonija Bodovaljci) Mihael Andrić (Proba u Oriolik Oriovac)

Trener Šalinski koji je vodio ekipu protekle dvije sezone je promjenjen na ljetnoj stanci, a ime novog trenera znati će se uskoro, dok je privremeni trener Ivan Blažević. 19.srpnja je održana prozivka igrača na kojoj su se skupili 17seniora i  8 juniora uz naravno igrače koji su opravdano izostali. Pripremne utakmice ovisit će terminima i rezultatu prolaska u kup utakmici. Jedino što je sigurno da u nedjelju Slaven gostuje u Gunjavcima kod Slavonca, a zatim je uslijedilo 7.8. gostovanje u Rešetarima kod domaće Budućnosti (kup utakmica) gdje su slavili sa minimalnih 2:1

O infrastrukturi i radu u klubu: “Radovi su bili uglavnom unutarnji, bojanje zidova i interijera-klupa stolova i tako to. Bitno je možda za naglasiti da klub u suradnji sa HMNK Nova Gradiška organizira Ljetnu ligu svake godine (za sada su se održale tri ljetne lige koje se igraju na našem malonogometnom terenu) u 6.mjesecu.”- Daniel Vokičić, NK Slaven Ljupina

Sam Klub osnovan je 1974.godine, a od značajnijih trofeja izdvajaju se 1986/1987 prvaci 2.razreda NSO NG zapad,  1990/1991 prvaci RZL, 2006/2007 pobjednici kupa NS NG, 2009/2010 Prvaci 2.ŽNL te posljednji koji datira iz sezone 2018/2019 kada su osvojili Drugu ŽNL.

Zanimljivost iz povijesti Kluba- sam Klub dobio je ime po obližnjem hotelu “Slaven” koji se nalazio na drugoj strani autoceste, danas nažalost više ne radi, ali tko zna, s obzirom na to kako igra Slaven možda se neki investitor i odluči revitalizirati tu priču. Klubu želimo puno uspjeha u iznimno zahtjevnoj sezoni nobvooformirane jedinstvene 1.ŽNL!