/Slatka pobjeda Brođanki u petom setu POLOVIČAN UČINAK BRODSKIH KLUBOVA
žok bro

Slatka pobjeda Brođanki u petom setu POLOVIČAN UČINAK BRODSKIH KLUBOVA

Nakon teške borbe Brođanke su se radovale u 5 setova, bila je to vrlo slatka pobjeda.

U Drugoj Hrvatskoj odbojkaškoj ligi – istok za žene odigrano je 14. kolo u kojem su oba slavonskobrodska kluba, Posavina Brod i Kolonija igrala na domaćem terenu. Ostvaren je polovičan učinak. Naime, Kolonija je s 3:0 poražena od vodećeg sastava prvenstva druge ekipe Vinkovaca, dok je Posavina Brod s Belišćem vodila veliku borbu za pobjedu. Na kraju su Brođanke nakon teških 5 setova došle do pobjede s 3:2.
Prije utakmice protiv Belišća odbojkašice Posavine Brod znale su da ih očekuje teška i neizvjesna utakmica s obzirom da su gošće na 5. mjestu, dok su Brođanke na 8. poziciji. Stoga se u svakom od 5 izjednačenih setova vodila velika borba za svaku loptu. Premda su gubile prvi set, igračice trenera Miloševića su se u preostala 2 digle, da bi ponovo potonule i odluku o pobjedniku prolongirale za 5. set. Na kraju su u njemu bile uspješne za 6. pobjedu u ovoj sezoni.
Odbojkašice iz Belišća odlično su otvorile utakmicu. Od početka prvog seta bile su u vodstvu. Imale su odličan servis uz puno borbe i pokrivanja u polju. Kada se tome doda uspješan napad i dobar blok, onda rezultat ne smije izostati. U tom početnom setu gošće su odigrale bez pogreške te su s 25:17 povele s 1:0 u meču. Međutim, tako dobro nisu nastavile i drugom i trećem setu kojeg su domaće dobile s 2 puta po 25:21. Glavni razlog je taj što su Brođanke popravile prijem i blok te je nakon toga došao i rezultat. Malih problema Posavina Brod imala je u 4. setu koji je s 25:17 otišao na stranu Belišća. Tako je o pobjedniku odlučivao posljednji 5. set u kojem su domaće imale više snage, dok su gošće pale te je na kraju završilo s 15:8 u korist Brođanki.
Odbojkašicama Belišća poraz s 3:2 od Posavine Brod je peti u sezoni nakon kojeg ih je za bod na ljestvici preskočio Čepin. Jedina utjeha gošćama je ta što su nakon poraza od 3:2 barem osvojile utješan bod.
U slijedećem kolu odbojkašice Posavine Brod će na gostovanje u Osijek kod Agrotehnike koja se na ljestvici nalazi na posljednjem mjestu s jednom pobjedom.

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.