Skupština VK Iktus za kraj odlične 2023. godine

U petak, 17. studenog 2023. godine, održana je redovna sjednica Skupštine Veslačkog kluba “Iktus”.

Oglas

Uz redovno izvješće o radu i financijsko izvješće za 2023. godinu, usvojene su izmjene i dopune Statuta (sukladno Zakonu o sportu) te Plan i program rada te Financijski plan za 2024. godinu.

Oglas
 1. godina obilježena je:

UKUPNO OSVOJENIM 2. MJESTOM NA HRVATSKOM VESLAČKOM PRVENSTVU

Oglas
 • seniorke 2. mjesto
 • seniori 3. mjesto
 • UKUPNO SENIORI 3. MJESTO
 • juniorke 1. mjesto
 • juniori 3. mjesto
 • UKUPNO JUNIORI 2. MJESTO
 • mlađe juniorke 1. mjesto
 • mlađi juniori 1. mjesto
 • UKUPNO MLAĐI JUNIORI 1. MJESTO
 • kadetkinje a 2 mjesto.
 • kadeti a 7. mjesto
 • UKUPNO KADETI A 3. MJESTO

Na Hrvatskom veslačkom prvenstvu je osvojeno 12 prvih mjesta + medalje veterana, 3 druga mjesta i 5 trećih mjesta.

v  Sudjelovali smo na 19 natjecanja (domaćin i međunarodnih)

v  „odradili“ smo 2 Kampa (Orahovica i Palić) te smo imali kraće pripreme planinarenja (Baranja, Jankovac, Papuk/Krndija..), kao i pripreme na vodi (Lim, Draž)

v  10 veslača ostvarilo je status reprezentativaca (Šain, Paunović, Elez, Puškadija, Dragišić, Viszmeg, Rudec, Grgić, Horvat, Wagner)

v  24 kategorizacije Hrvatskog olimpijskog odbora je stiglo na adresu naših veslača za 2023. godinu

v  u 2023. godini, uz sudjelovanje na regati Svjetskog kupa, međunarodnim i domaćim natjecanjima, naši veslači osvojili su srebro (Horvat, Wagner) i broncu (Elez, Puškadija) na Balkanijadi, a 6 veslača s trenerom Ižakovićem u nedjelju (19.11.) je otputovalo na reprezentativne pripreme na poziv izbornika Hrvatske veslačke reprezentacije (Šain, Elez, Viszmeg, Dragišić, Čokolić, Jukić) – uz napomenu da je na izborne pripreme pozvan i trener Dominik Matijević, koji je zbog obima veslačkog pogona ostao u Osijeku.

v  U 2023. godini proveli smo čitav niz programa i projekata

Ø  ActivN(G)O u partnerstvu s Mirovnom grupom mladih i vaterpolo klubom Vukovar

Ø  veslaONA u suradnji sa Školskim sportskim savezom Osječko-baranjske županije i uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta

Ø  Aktivne zajednice u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom i Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije – izgradnja pristana (splavi)

Ø  Miholjsku regatu – uz sudjelovanje 10 klubova iz Hrvatske, Slovenije i Srbije s 200 veslača

Ø  Iktus Challenge – uz sudjelovanje Valenta Sinkovića, Martina Sinkovića, Davida Šaina, Patrika Lončarića, Karla Paunovića i Petra Jukića te smo po prvi puta organizirali i žensku inačicu Iktus Challengea a nastupile su prve tri plasirane veslačice iz utrka juniorki i juniorki B (Donata Elez, Ana Tufeković, Greta Dragišić, Dunja Viszmeg i Teodora Blagojević)

Ø  Drava Kup – po prvi puta, na inicijativu Iktusovih trenera, organizirali smo utrku na ergometrima za veslače VK Iktusa, HVK Vukovar i HVK Baranja.

 STRUČNI KADAR:

Krešimir Ižaković, Dominik Matijević, Tomislav Oršolić i Mirna Gujčić, uz napomenu da je u srpnju naša dugogodišnja trenerica Jasminka Kraljević-Ćolić otišla u zasluženu mirovinu.

Za dobro raspoloženje na sjednici Skupštine  pobrinuli su se veslači Donata Elez, Ivan Rajle i Ivan Sabolek svojim glazbenim izvedbama te prigodne nagrade koje je predsjednik Boris Popadić uručio natjecateljskom pogonu Veslačkog kluba „Iktus“.

Uz zahvalu veslačima, trenerima i Predsjedništvu, predsjednik je posebice zahvalio Gradu i Županiji te medijima na pomoći i svakodnevnoj podršci u realizaciji svih programskih aktivnosti Kluba.

Ispred Športske zajednice Osječko-baranjske županije, Skupštini se obratio Dubravko Ižaković, dok je Alen Nađsombat pozdravio nazočne ispred Zajednice osječkog sporta.

Pred Iktusovcima je izazovna  sezona 2024. koja je započela daljinskom regatom u Zagrebu te novim Iktus projektom!