Škola nogometa NK Mursa radi sjajne stvari

NK Mursa iz Osijeka, član 2. ŽNL NS Osijek je posebno ponosna na svoju školu nogometa. S potpunim pravom, jer ono što rade na Mačkamami vrijedno je ponosa i zadovoljstva svih uključenih u rad kluba.

Oglas

Vjerojatno je to jedan od rijetkih “drugoligaša” koji ima sve selekcije u kojima redovno trenira i nastupa gotovo 200 dječaka. Ta činjenica dobiva na posebnoj težini, kada se uzme u obzir da nemaju pomoćno igralište ni rasvjetu, odnosno reflektore, te da zajednički koriste jedan teren sa ŽNK Osijek.

Oglas

– Nerijetko se dogodi da nam dvije ili tri selekcije treniraju na jednoj polovici igrališta u isto vrijeme. Početnici 2010/2011 su obranili titulu prvaka u Ligi NSO u konkurenciji 15 klubova. U 27 kola momci su ostvarili 24 pobjede 2 neodlučena i samo jedan poraz uz impozantnu gol razliku 152:24. te postizali u prosjeku 5,6 golova. Kada se zbroje kumulativno protekle dvije sezone, u kojima su početnici osvojili titule dolazimo do skora od 45 pobjeda, dva neodlučena i samo dva poraza uz postignutih čak 280 golova i 41 primljeni zgoditak. Moramo se pohvaliti da smo klub koji ima i selekciju kadeta u kojoj aktivno trenira 25 momaka jer smo svjedoci trendova da “veći” klubovi sa bogatom tradicijom gase kadetske selekcije – za Sportalo je rekao predsjednik Murse Zlatko Koščević.

Oglas

Kadeti Murse su kao i pioniri ove natjecateljske sezone u Ligi NS Osijek zauzeli druga mjesta na tablici. Iako je nogomet kolektivna igra u kojoj svi pridonose rezultatu pojedine ekipe, uvijek tako iskoči i kvalitetan pojedinac pa valja istaknuti Jana Salajića koji je u kategoriji početnika naslovu prvaka pridonio sa nestvarnih 68 golova!

Moramo naglasiti da imamo i vrlo nadarene selekcije 2011 god., 2012/2013 god., te 2014/2015 god. koje se ove godine nisu natjecale nego smo s tim selekcijama odigravali veliki broj prijateljskih utakmica, pripremajući ih za iduću sezonu za drugu kvalitetnu ligu u koju ćemo prijaviti selekcije, u dogovoru sa Nogometnim središtem Osijek i paralelno u Ligu NSO jer za gotovo sve selekcije imamo momaka za dvije momčadi. Podatak da su sve naše selekcije, uključujući i seniore, od početka sezone, od kolovoza do lipnja, odigrale čak 268 službenih i prijateljskih utakmica nas čini posebno ponosnim.

Naravno da je sve spomenuto rezultat mukotrpnog rada, truda, vremena i organiziranja, prije svega trenera u omladinskom pogonu, uprave predvođene neumornim Zlatkom Koščevićem ali i od roditelja koji kako nam predsjednik kaže nemjerljivo i nesebično pomažu u radu kluba.

Jedan smo od rijetkih klubova u kojem su sve selekcije odigrale sve svoje službene utakmice i u dvije i pol “corona” sezone. Pri tome moramo naglasiti da su naše selekcije sudjelovale na nekoliko turnira gdje smo postigli odlične rezultate. Limači 2014/2015 su osvojile dva turnira, naš Mačkamama kup i Čepin kup bez poraza. Početnici 2010/2011 su također uvjerljivo, bez poraza, osvojili Vitez kup u Antunovcu. Selekcija 2011/2012 je na nedavno završenom, zasigurno najjačem turniru za to godište, u Livanu, četvrtu godinu za redom ušla u završnicu turnira, što je s obzirom na konkurenciju gdje su igrale ekipe iz 9 zemalja, većinom prvoligaške, što je fenomenalan uspjeh. Podatak da su nam momci igrali protiv Ferencvaroša, Akademije Pandev, FK Sarajeva, NK Šibenika, NK Đakovo Croatia i u konačnici sa NK Dinamom iz Zagreba govori sam za sebe te smo zbog te činjenice ponosni do neba. Selekcija 2013/2014 je također nastupila u Vinkovcima na Dilj kupu gdje se izvrsno predstavila odigravši na turniru bez poraza sa NK Belišćem, NK Vukovar 91, NK Frankopanom i NK Radničkim iz Županje. Kao klub svake godine prijavimo i sve naše selekcije na malonogometni turnir “Zimko” u dvorani Zrinjevac – kao iz rukava sipa podatke alfa i omega osječkog kluba.

Inače, Mursina škola aktivno radi sve mjesece, osim mjeseca srpnja. Tokom zimskog perioda klub iznajmljuje čak četiri dvorane kako bi djeca imala aktivnosti. U klubu sa selekcijama radi 5 trenera, od čega dvojica imaju UEFA B licence, dvojica UEFA C licence, a peti upravo vrlo uspješno završava školovanje na akademiji HNS-a na koji ga je klub upisao. Tomislav Vuletić, Ivan Blešć, Damir Ivanković, Luka Kovačević i Kruno Marijanović su treneri koji mukotrpno, uz puno odricanja, u infrastrukturno teškim uvjetima postižu odlične rezultate i bruse dijamante na popularnoj Mačkamami.

S obzirom na sve navedeno, i na konstantan porast broja polaznika škole nogometa, krenuli smo u projekt postavljanja rasvjete na igralištu, kako bi našim momcima osigurali što bolje uvjete i još kvalitetniji rad. Uz pomoć OBŽ, Grada Osijeka, Sportskih objekata i prijatelja kluba, nadamo se da će uskoro i naši momci ganjati loptu pod svjetlom reflektora. Zaslužili su! – poručio je Koščević za kraj, a mi se samo možemo složiti i pozvati spomenute institucije da se maksimalno potrude stvoriti uvjete je sve navedeno doista zaslužuje maksimalnu pomoć.