/Skender: “Čeka nas jako ozbiljna zadaća” BIJELO PLAVI SAZNALI POTENCIJALNE PROTIVNIKE
DINO SKENDER

Skender: “Čeka nas jako ozbiljna zadaća” BIJELO PLAVI SAZNALI POTENCIJALNE PROTIVNIKE

Trener i sportski direktor Bijelo-plavih ne dvoje da će CSKA Sofia biti prvi suparnik Osijeka na europskoj sceni.

Odmah nakon što su doznali tko bi im mogao biti protivnik u 2. pretkolu Europske lige, u NK Osijek su prvo međusobno, a potom i za javnost prokomentirali ždrijeb iz Nyona. Trener Dino Skender iznio je svoje dojmove i odmah zaključio:

Nikako se ne može reći da smo imali sreće prilikom ždrijebanja. CSKA, doduše, treba preskočiti Titograd u 1. pretkolu, no objektivno je favorit u tim susretima i realnije je očekivati da idemo na Bugare nego na Crnogorce. Znamo da su vrlo ozbiljna momčad jer smo gledali neke igrače i u njihovom prvenstvu, pa nije bilo teško uočiti da CSKA ima neupitnu kvalitetu.

Odmah kreće skautiranje

Jasno je da će Osječani itekako ozbiljno pristupiti prikupljanju svih potrebnih i korisnih informacija o svom vjerojatnom protivniku.

Maksimalno ćemo se u idućem razdoblju posvetiti skautiranju, sigurno ćemo pogledati njihove obje utakmice s Titogradom. Teška zadaća za nas, u svakom pogledu, ali isto tako i jako velik izazov. Ako ne bude većeg iznenađenja u prvoj kvalifikacijskoj rundi, dopasti će nam najteži suparnik od svih onih koje smo mogli dobiti. Nadao sam se puno slabijoj momčadi, međutim, svakako ćemo dati sve od sebe da bismo preskočili tu zahtjevnu prepreku.

Naša će momčad biti maksimalno motivirana

Slično je reagirao i sportski direktor našeg prvoligaša Alen Petrović. On prilično dobro poznaje momčad iz Sofije…

Ne sumnjam da će to biti CSKA jer je sigurno jači od Titograda. Dakle, najteži protivnik, definitivno u odnosu na sve koje smo mogli izvući. Osobno sam ih gledao tri-četiri puta prošle sezone, imaju neupitnu kvalitetu o čemu svjedoči i činjenica da su bili odmah iza prvaka Ludogoretsa. Unatoč tomu, idemo se pokušati što bolje pripremiti za te dvije vjerojatne utakmice s Bugarima u kojima ćemo tražiti prolaz u treće pretkolo. Sigurno će naša momčad biti itekako motivirana, a uzvrat je na našem stadionu kada ćemo, vjerujem, proslaviti plasman u sljedeći kvalifikacijski krug Europa lige.

Podijeli
  •  
  •  
  •