ŠK Posavac promijenio ime u ŠK Ruščica i osvježio se novim pločama

U petak 18.03.2022. na temelju članka 29.stavka 4.Statuta šahovskog kluba POSAVAC iz Ruščice Sazivana je Skupština Šahovskog kluba Posavac , Ruščica. “Šahovski klub Posavac ,Ruščica” promjenio je ime u “Šahovski klub Ruščica” – najvažnija je odluka sa skupštine kluba održane u povodu 24. godišnjice njegova postojanja. Klub se inače s prvom ekipom nalazi u drugoj Hrvatskoj šahovskoj ligi što je najjači i najbolji uspjeh šaha u Ruščici , Brodsko-posavskoj županiji i široj regiji.

Oglas

Ovogodišnja svečana Skupština ŠK Posavac održana je prostorijama kluba u Ruščici. Najviše rasprave bilo je oko promjene imena kluba . Na kraju je između imena Posavac i Ruščica, većinom glasova izabrano novo ime šahovskog kluba. Donesene u promjene u novom statutu kluba, pa će tako od sada aktivnije raditi . Također će imati treninge petkom od 17:00 sati te će pokrenuti rad s mladima koji se žele baviti šahom.

Oglas

Šahovski klubovi Ruščica i Šahovski klub invalida Hvidra Brod osigurali su isto tako svojim igračima šahovske ploče, plastične figure i šahovske torbe. Ovaj temeljni šahovski alat, sredstvo rada za šahiste na turnirima, za svakog šahistu ima praktičnu, ali i emocionalnu vrijednost. Ključnu podršku ovom projektu za šahiste navedenih klubova, dalo je Ministarstvo hrvatskih branitelja, na čelu sa gospodinom ministrom Tomo Medved. Do sada je šahovske komplete dobilo jedanaest šahista, a danas je šahovski komplet od predsjednika klubova Ruščica i Hvidra-Brod Mate Opačka, dobio novopridošli šahista vankategornik Siniša Tolić.

Oglas

Zahvaljujući sponzorima, ovaj projekt ide dalje, a šahisti će uzvratiti kako najbolje znaju, igranjem šaha na turnirima i sudjelovanjem u 2. Hrvatskoj šahovskoj ligi. Ovo je samo jedan u nizu uspješnih projekata.

Teks / Foto Mato Opačak