/Sjećanje na srebro iz Rusije – “Beskrajni dan” i “Ljeto najljepših snova” HNS S DVIJE KNJIGE OVJEKOVJEČIO LJETO 2018. GODINE
hns knjige

Sjećanje na srebro iz Rusije – “Beskrajni dan” i “Ljeto najljepših snova” HNS S DVIJE KNJIGE OVJEKOVJEČIO LJETO 2018. GODINE

Kako bi obilježio najveći uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa, Hrvatski nogometni savez izdao je dvije knjige: “Beskrajni dan” i “Ljeto najljepših snova”.

“Beskrajni dan” pretežito je fotografsko izdanje čija je tema doček srebrnih Vatrenih u Zagrebu, a svrhu ove monografije u uvodnom tekstu opisuje predsjednik HNS-a Davor Šuker, koji knjigu naziva “vječitim dokumentom jednog izuzetnog rezultatskog uspjeha, ali i zajedništva i združenosti nogometa s narodom”. Brojne fotografije popraćene su kratkim tekstovima hrvatskih reprezentativaca i izbornika Zlatka Dalića, koji opisuju veličanstveni doček u Zagrebu iz perspektive onih kojima je on priređen. Fotografski urednik “Beskrajnog dana” te autor brojnih fotografija u samoj knjizi jest HNS-ov fotograf Drago Sopta, dok je nakladnik knjige Hrvatski nogometni savez.

Knjiga “Ljeto najljepših snova” duža je kronika mukotrpnog puta do srebrne medalje, s naglaskom ne samo na doček, već i na sve ono što mu je prethodilo. Priča počinje s dolaskom Zlatka Dalića na klupu Vatrenih u trenutku kada se polazak za Rusiju činio sasvim upitnim te prati Dalića i hrvatske reprezentativce sve do brojnih dočeka koji su im organizirani diljem Hrvatske. Nakladnik knjige ponovo je Hrvatski nogometni savez, a “Ljeto najljepših snova” s “Beskrajnim danom” također dijeli i urednika fotografije Dragu Soptu.

Obje knjige su dvojezične te su svi tekstovi dostupni na hrvatskom i engleskom jeziku kako bi se i međunarodna publika mogla upoznati s velikim ponosom i veseljem koje su hrvatski reprezentativci priuštili svim hrvatskim navijačima.

Foto HNS

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.