Sjajna forma Tina Šebalja u dresu Saint Xavier Chicaga

Ide 6. sezona od kako se Tino Šebalj, bivši junior Cibone za koju je igrao od 2016. do 2018. godine otisnuo u Ameriku. Rođen u Slavonskom Brodu 1999. godine ovaj 206 cm visoki krilni igrač nakon Cibone prvo je bio u Prep school u Jacksonvilleu na Floridi da bi dvije godine proveo na Collin junior collegu pokraj Dallasa. Slijedi odlazak u West Virginiju u Salem University, međutim, zbog covida tamo je bio samo 2 mjeseca budući se nije igrala liga niti je bilo treninga.

Oglas

Od prošle sezone nastupa za Saint Xavier University iz Chicaga koji igra Prvu diviziju u NAIA ligi. Trenutno igra svoju posljednju sezonu u Americi koja je za njega ujedno i najbolja. Naime, njegov Saint Xavier nalazi se na 30. mjestu gledajući ukupni plasman u cijeloj Americi s 12 pobjeda i samo 3 poraza, dok su u svojoj konferenciji vodeći s omjerom 7-1. Radi se o momčadi koja je odlična u šutu za tricu koju u prosjeku imaju 44,4 % te su među ponajboljima u NAIA ligi. Veliki obol tom učinku dao je i Brođanin Tino Šebalj koji je s postotkom od čak 59 % u NAIA ligi na 6. mjestu najboljih šutera za tricu u Americi. On je u 13 utakmica imao 37 pokušaja za tricu te je 22 puta bio precizan, dok je na prosjeku od 6,6 koševa po svakoj utakmici.

Oglas


– Zadovoljan sam s učinkom ekipe jer ove godine stvarno dobro izgledamo, bolje nego prošle. Više smo kao kolektiv jaki i timski, dok smo se prošle godine više oslanjali na individualne poteze pojedinaca. Vodeći smo u konferenciji i ove godine bi mogli daleko u doigravanju. Cijela ekipa je dobra u šutu za tricu, ali eto moj učinak se tu izdvojio, premda svi možemo potegnuti za 3 poena. Ne gledam toliko te brojke, ali drago mi je da sam na 6. mjestu u cijeloj Americi u NAIA ligi u šutu za tricu i želio bi zadržati tu razinu šuta što će biti teško, ali probat ću – rekao nam je iz Chicaga Tino Šebalj kojeg na utakmicama američki

Oglas

TV komentatori pomalo uspoređuju s Tonijem Kukočem, ali više zbog sličnih imena. Obojica su Hrvati i obojica žive u Chicagu, dok Šebalj i izgledom pomalo podsjeća na legendardnog
Kukija.


– Ma daleko sam ja od Tonija Kukoča. Naravno da godi kada u TV snimci čujem to,
međutim, Amerikancima je problem izgovoriti moje prezime, pa me uvijek prije utakmice pitaju kako se izgovara. Onda im je u gostima lakše reći samo ime, dok je njima očito slično Tino ili Toni, dok znaju da sam iz Hrvatske, a svakako je Toni Kukoč ovdje najpopularniiji Hrvat – kaže mladi Šebalj koji nakon Amerike razmišlja o povratku u Europu.

– Da, igranje u Europi od slijedeće jeseni je moja želja. Naravno da bi se jednog dana htio vratiti u Cibonu ili u moj Slavonski Brod u Marsoniju, ali kada se stvore uvjeti za to. Vidjet ću što donosi ovo ljeto, dok mi je sada glavni cilj nastaviti s dobrim igrama za Saint Xavier, a onda ću od ljeta kada diplomiram ovdje u Americi razmišljati gdje i što dalje – rekao je Tino Šebalj koji s uspjehom nastupa za momčad iz Chicaga u NAIA ligi te na pravi način u ovom natjecanju predstavlja Hrvatsku.