Sikirevci spremni za petu sezonu u okviru MŽNL PŽ-SB!

NK Sikirevci spremni su za nove prvenstvene izazove u okviru MŽNL PŽ-SB! Pripreme pod vodstvom trenera Josipa Bogdanovića započele su 17.7.2023. i u Klubu se trenira četiri do pet puta tjedno. Radi se marljivo i odaziv je vrlo visok, pa se iz Kluba imaju pravo nadati da će i ova sezona biti rezultatski uspješna!

Podsjetimo, protekle sezone u prvenstvu MŽNL SB-PŽ Sikirevci su osvojili respektabilno sedmo mjesto s učinkom od deset pobjeda, četiri neriješena ishoda te jedanaest poraza.

-“Prošlom sezonom smo uglavnom zadovoljni ali je izostao bolji učinak na gostujućim terenima gdje smo prečesto gubili bodove zbog manjka koncentracije i neiskustva. Ambicije su ostati jedan od najstabilnijih članova MŽNL u već sada petoj sezoni kao član od osnutka. Želja da budemo što bolje plasirani u gornjem dijelu tablice te da poboljšamo učinak u gostima i da ne dođe do opuštanja u proljetnom dijelu sezone što nam se dogodilo proteklih sezona jer smo se zadovoljili rano osiguranim ostankom u ligi.”- rekli su nam o prošloj sezoni i o ambiciju u novoj iz NK Sikirevaca.

U aktivnom prijelaznom roku Klub su tako pojačali Mijo Balažić (Omladinac Staro Topolje), Ivica Kolesarić (Sloga Jaruge), Tomislav Glavačević (Posavina Velika Kopanica) , Igor Bešlić i Marinko Kvesić (Tomislav Donji Andrijevci) te Ivan Galić (Graničar Slavonski Šamac). S druge strane, u međuvremenu redove Sikirevaca su napustili: Adam Živić i Tihomir Radovanović (Šokadija Strizivojna), Marko Mišković (Omladinac Gornja Vrba), Krešimir Vuksanović (Zadrugar Oprisavci) i Zvonimir Nikolić (Dračice).

Za komentar je bio raspoložen i klupski strateg Josip Bogdanović: “-Za razliku od prošle sezone, kadar je širi za pokojeg igrača te se time svakako pooštrila konkurencija na pojedinim pozicijama. Realizacija ljetnih priprema, u većini klubova, pa tako i nama, je otežana s obzirom na godišnje odmore i odlazak na more ili inozemstvo. S obzirom na sve to zadovoljan sam kako su pripreme odrađene, prije svega tu mislim na broj treninga koji dečki imaju u nogama. Ulazimo uskoro u peti tjedan i dosad su dečki imali svega četiri slobodna dana, tako da je umor još uvijek prisutan kod većine igrača. Imamo nekoliko novih igrača koji će se svakako adaptirati još i za vrijeme prvenstva. Mlađim igračima je posvećena maksimalna pažnja u pripremnim utakmica međutim dozirat ćemo ih kao i svakog mladog igrača. U prvenstvu očekujem bolji plasman, s kvalitetnijim i kontinuiranijim pristupom u igri sa znatno manjim oscilacijama te izostanak povreda i ozljeda. Prije samog prvenstva imamo za odraditi turnir u Slavonskom Šamcu nakon kojeg ću i znati udarnu postavu za prvo kolo u Požegi. Sportski pozdrav”- komentirao je za Sportalo trener Sikirevaca, Josip Bogdanović

Kroz pripremne utakmice, Sikirevci su nastupali na turnirima u Sikirevcima, Jarugama i Slavonskom Šamcu te ih čeka još jedna pripremna utakmica sa Dračicama u Đakovu, a prvenstvenu premijeru imat će na gostovanju u Požegi 19.08. Što se tiče turnira u i oko Kluba, Klub organizira izuzetno posjećen i uspješan malonogometni turnir, velikonogometni turnir,turnir ulica i susrete dijaspore.Što se tiče trenutnog fokusa, sanira se šteta na klupskom objektu nastale za olujnog nevremena.

Uprava je ostala u nepromijenjenom sastavu na čelu s predsjednikom Damirom Majhenom a cilj Kluba je i ojačati ju ovog ljeta novim članovima. NK Sikirevci je klub za izuzetno dugom tradicijom osnovan 1948 godine. Oduvijek je nogomet u Sikirevcima izuzetno popularan što govori i uvijek popunjen stadion te velik broj navijača na gostujućim utakmicama, pa se s razlogom nadamo da će tako biti i ove godine!