Šibenik uvjerljivom pobjedom najavio gostovanje u Vukovaru

Kako je počeo tako je Šibenik i završio prvi krug SuperSport Prve NL, uvjerljivom 3:0 pobjedom i dojmljivom igrom

Oglas

JARUN – ŠIBENIK 0:3

Nakon kraće krize Šibenik ponovno izgleda šampionski! Naravno, puno je još posla pred Carevićevom momčadi, puno ozbiljnih iskušenja i velikih prepreka na putu do povratka u elitu, ali predstava protiv Jaruna ogledni je primjer kako to učiniti. Od početka su Šibenčani bili bolja momčad od Jaruna, tek nakon 15ak minuta Lekina je momčad uspjela uspostaviti ravnotežu i ostatak prvog poluvremena bio je čisti egal. S priličnim pravom domaćini su ljuti na suca zbog boje kartona kojeg je pokazao Ivanu Cvijanoviću u završnici prvog poluvremena, no možda je karton krive boje pokazan i Halidu Alghoulu pa je tu 1:1, doduše tko zna bi li se Alghulov nasrtaj na Majića dogodio da je Jarun tada imao igrača više. No, pokazano je što je pokazano, a u nastavku Šibenik ponovno kreće vrlo odlučno, ovoga puta i efikasno za razliku od prvog poluvremena, a kada su u 52. minuti sjajnim golom petom Ivana Božića konačno probili domaći bedem bilo je jasno da bodovi odlaze na Šubićevac. Lijep gol postigao je i Carlos Torres u 63. dok je pobjedu zapečatio Roko Brajković u sudačkom dodatku. Jarunu je ovo drugi domaći poraz ove sezone, ujedno i drugi u nizu, a možemo reći i da je to poraz koji Lekinu momčad definitivno ostavlja izvan kruga kandidata za najviši plasman, njih u ostatku sezone čeka odrađivanje posla, očigledno nisu dovoljno kvalitetni i široki za vrh, a predobri su da bi bili u opasnoj zoni. “Sjajan” je raspored Jaruna, u nisu su na domaćem terenu igrali i gubili od Vukovara i Šibenika, a sljedećeg ponedjeljka stiže – Zrinski.

Oglas

Igrač utakmice: Josip Majić

Oglas

– Šibenik je dobra ekipa, da smo im uspjeli zabiti prvi gol iz nekih prilika i poluprilika koje smo imali sigurno bi ih doveli u nervozu i otvorili si dodatni prostor koji bi se dalo iskoristiti. Dali smo im inicijativu u početku, kasnije je sve bilo u egalu, a nažalost važnu je ulogu odigrao taj karton u završnici prvog poluvremena, unio nam je nervozu jer su svi igrači bili uvjereni da smo tu oštećeni, da smo mi u nekim utakmicama i za manje stvari dobivali isključenja. Gol nam je došao u najgore vrijeme, da smo uspjeli izdržati još 15ak minuta, i to bi donijelo nervozu gostima, a mi bi imali priliku zamjenama nešto više učiniti. Nakon drugog gola objektivno je bilo gotovo, tu smo se otvorili, uspjeli smo i kreirati neke prigode no i Šibenik je imao puno prostora što je iskoristio i u završnici zabio i treći gol. Zaslužena pobjeda, no dojma sam da je taj crveni karton mogao puno toga promijeniti, šta je tu je, čestitke Šibeniku. Zadnja dva domaćinstva smo izgubili protiv lidera, nadam se da ćemo iz njih izvući pouke i protiv trećeg doći do pobjede – prokomentirao je Jerko Leko, trener Jaruna.

– Mislim da smo imali kontrolu čitavu utakmicu, u prvom nam se s nekoliko izvrsnih reakcija ispriječio mladi vratar Jaruna, imao je i u nastavku dobrih obrana tako da mislim da je pobjeda mogla biti i izraženija. Bili smo stvarno koncentrirani, stvarali smo prilike, a posebno me veseli što smo bili stabilni u defanzivi, ni kod pozitivnog rezultata nismo se opuštali nego smo igrali pravi nogomet. Veseli me pobjeda naravno, ali sam malo tužan zbog Cvijanovića i Gačića koji će preskočiti derbi u Vukovaru. Imamo mi širok izbor kvalitetnih igrača, svi rade jako dobro, ovi koji su na klupi jednostavno nemaju sreće jer ovi koji igraju igraju odlično, sada se otvara prilika da i oni dobiju svoje minute, nemam ni najmanje sumnje da će to odraditi na pravi način – zadovoljan je Mario Carević, trener Šibenika.