Šibenik i Zrinski u lovu na Vukovar, Jarun i Cibalia love priključak

Nakon što su nogometaši Vukovara u srijedu uspješno odradili gostovanje u Bijelom Brdu, danas stiže odgovor od njihovih najvećih konkurenata Šibenika i Zrinskog.

Oglas

Pred momčadima Marija Carevića i Igora Budiše su domaći zadaci, samim tim i pritisak da nemaju pravo na krivi korak. Posebno se to odnosi na Zrinski koji je već dosta toga prokockao kao domaćin. Danas mu u goste stiže Croatia iz Zmijavaca, posljednja momčadi lige, a zahvaljujući tom statusu imperativ za Zrinski dodatno raste. Budiša bi trebao imati kompletan kadar na raspolaganju kvaliteta je sigurno na njihovoj strani, no činjenica je da se Croatia dolaskom Marijana Karoglana diže u formi, imaju tri vezana remija, od toga dva protiv momčadi koje se bore za titulu, Vukovara i Šibenika. Zaista igračima Zrinskog ne bi trebalo bolje upozorenje, čeka ih opasan protivnik i zahtjevna utakmica.

Oglas

Šibenik tri tjedna ne zna za pobjedu, u tom je periodu odradio tri prvenstvene i jednu kup utakmicu. Nije to definitivno momčad s početka sezone kad su doslovno gazili sve pred sobom, sada je vrijeme teške borbe, a ključ problema leži u neefikasnosti. Šanse se stvaraju, ali Torres i društvo teško pronalaze put do mreže. Po tom pitanju dobra stvar za Carevićeve napadače je jedini izostanak kod gostujuće Dubrave, Božićeva momčad dolazi bez standardnog stopera Clementa, vidjet ćemo kako će ga nadomjestiti. Nimalo bezazlen protivnik za Šibenik, dapače, Dubrava je sjajna u gostima, još uvijek nisu poraženi van Zagreba, imaju dvije pobjede i tri remija čime su drugi najuspješniji gost iza Vukovara, Bojkove trupe pak imaju utakmicu više na strani. Šibenik je brutalan na Šubićevcu, ima gol razliku 12:1, četiri pobjede i remi protiv Dugopolja u zadnjem domaćem nastupu. Iznimno teška utakmica za prognozu, i jedni i drugi imaju jake argumente da mogu računati na pozitivan ishod, Dubravi prednost utoliko što je i bod na Šubićevcu pozitivan rezultat. Šibeniku remi ne bi bio pozitivan, uoči serije teških gostovanja, a nakon serije loših rezultata pobjeda je imperativ.

Oglas

Jarun i Cibalia su stigli do 13 osvojenih bodova, pobjedom u ovom kolu imaju priliku držati korak s vodećim tercetom i s pravom se nadati da mogu ustrajati u toj borbi, eventualni krivi korak protiv Solina odnosno Sesveta izbacio bi ih iz ozbiljnih kombinacija za vrh. Cibalia je danas domaćin Sesvetama koje su ulovile pozitivan ritam, mjesec dana su bez poraza, dvije pobjede i dva remija doveli su ih u mirne vode i u situaciju da mogu rasterećeno put Slavonije. Iz nje su već donijeli bod s gostovanja kod Zrinskog, dovoljno dobar podatak da u Vinkovcima znaju da ih ne čeka lak posao. Cibalia igra vrlo promjenjivo, no kad se podvuče crta u posljednjih mjesec dana doživjeli su tri poraza, a da stvar bude gora, dva su se dogodila na domaćim utakmicama, dva u nizu. Pa ne treba govoriti koliko “moraš” visi za vratom mladoj Kerićevoj momčadi.

Jarun je protiv Vukovara prekinuo pozitivnu domaću seriju, ali u pričuvi ima mini niz od dvije utakmice bez poraza u gostima koji želi nastaviti u Dugopolju gdje će mu domaćin biti Solin. Ako računamo to da ne izgubiš pod pozitivno, pozitivnu seriju ima i Solin, pod vodstvom Gorana Granića tri puta u nizu su remizirali. Jarun pobjedom ostaje u vrhu, porazom i remijem tone u sredinu ljestvice. Solin može dublje zaroniti samo u slučaju poraza i pozitivnog rezultata Zmijavaca u Osijeku, no pobjedom bi mogao napraviti nekoliko koraka prema naprijed. I na bodovnom i na psihološkom planu. U ovaj dvoboj Jarun ulazi bez svog najboljeg strijelca Halida Alghoula koji odmara zbog kartona, no ima Leko u kadru kvalitetnih zamjena.

U posljednjoj utakmici kola u nedjelju snage će na Krimeji odmjeriti Orijent i Dugopolje. Pod Mladinom Dugopolje ne zna za poraz, doduše niti za pobjedu. Tri remija u nizu, poraz prije toga dovodi momčad s Hrvatskih vitezova do imperativa pobjede na Krimeji, a to nije nimalo lak posao. Dugopolje ima samo jedan gostujući poraz, taj učinak ga i drži blizu najboljih. S druge strane Orijent na svom terenu dosta šara, kao uostalom i općenito, vrlo su nepredvidivi, osciliraju od toga da Šibeniku zabiju pet komada do toga da “kleknu” 3:0 protiv Cibalije pred svojim gledateljima. Sigurno je da će Mladina tražiti jednu urednu, kontroliranu utakmicu bez ludovanja, koliko će to biti moguće protiv Orijenta pokazat će teren, dok će konačni rezultat puno toga reći o stvarnim mogućnostima Dugopolja da se uključi u trku za titulom. Zanimljiv, pomalo i nevjerojatan podatak je da je baš Orijent zadnji domaćin koji je upisao pobjedu u 2. HNL, bilo je to prije više od 20 dana, 23. rujna kada su s minimalnih 1:0 bili bolji od BSK-a.