Šibenik i Zrinski domaćini, Orijent i Vukovar u borbi za velike bodove

Hrvatski drugoligaši ovog vikenda igraju treće prvenstveno kolo nakon kojeg ćemo već moći konkretizirati prve dojmove o snazi svih momčadi. Oni koji su najviše pokazali, odnosno najviše osvojili su Šibenik i Zrinski, novaci u ligi pristigli iz različitih smjerova na maksimalnih su šest osvojenih bodova.

Oglas

Zrinski u trećem kolu dočekuje Solin koji ima dosta mladu momčad popunjenu talentiranim hajdukovim juniorima, a tokom tjedan su dobili veliko pojačanje u vidu nekadašnjeg mađarskog reprezentativca i prvotimca Hajduka Lovrenčića. Solin je ozbiljan protivnik, no s obzirom na prikazano u prva dva kola ipak bi u ulogu favorita gurnuli Zrinski koji bi i u ovoj utakmici trebao biti domaćin u Čepinu, još uvijek se čeka selidba na Gradski vrt. Šibenik je kako Carević kaže još uvijek u fazi uigravanja, no to ga ne smeta da skuplja bodove. Na Šubićevcu su bili uvjerljivi protiv Vukovara, sada stiže drugi slavonski klub – BSK. BSK je neporažen, dva remija protiv Dalmatinaca, sigurno Krstanović ne bi imao ništa protiv još jednog remija! Iako je BSK ove sezone prilično iskusan, igrači poput Kneževića, Mišića i ostalih su odigrali “milijun” jakih utakmica, neće se prepasti Šubićevca pa Carevića i društvo čeka zahtjevan posao, no uloga favorita je apsolutno u njihovim rukama.

Oglas

Orijent i Vukovar su u neugodnoj situaciji već na samom početku sezone, Orijent doduše ima jedan bod na računu, no poraz kakav su doživjeli od Jaruna sigurno potkopava samopouzdanje, s igračem više su primili četiri gola i propustili prednost. Odlično je to upozorenje za Budicinove trupe, a protivnik koji stiže na Krimeju je još poljuljaniji. Vukovar nije naučio gubiti, pogotovo ne u seriji, a sada imaju tri negativna rezultata u nizu. Sada je vrijeme da na vidjelo izađe karakter, vrijedi i za jedne i za druge. Ako netko ostane poražen nakon 90 minuta bit će to izrazito neugodna situacija. Jedini koji imaju problem s izostancima zbog kartona su nogometaši Jaruna kojima nema Josipa Tadića i Luke Smolje, no pobjeda s igračem manje protiv Orijenta sigurno je bila ogromni impuls za Jarun koji u Slavoniju stiže po nešto, bod bi bio odličan, pobjeda fenomenalna. Cibalia je odlično krenula u sezonu, četiri boda su na računu, s nova tri mogli bi zaključiti da je Kerić uspio odraditi odlične pripreme i da mu je momčad odmah na ulasku u sezonu – prava.

Oglas

Dalmatinski derbi Dugopolja i Croatije će danas otvoriti treće kolo. Dugopolje s dva gostovanja ima četiri boda što je fantastičan posao, ovog su tjedna “priveli” i još pojačanja, atmosfera na “Vitezovima” je sjajna, pobjeda protiv Zmijavčana bi ih gurnula u sami vrh, motiva im ne nedostaje. Croatia nije dobro krenula, na računu je samo domaći bod protiv Sesveta, a i na njemu mogu zahvaliti svom vrataru. Od velike važnosti je ne izgubiti u Dugopolju, pa i u kontekstu Kupa u kojem gostuju u Županji. Kolo će u ponedjeljak zaključiti susjedski derbi Sesveta i Dubrave u koji sa za nijansu boljim raspoloženjem kreće Dubrava koja još nije osjetila gorčinu poraza, doduše niti slad pobjede. Sesvete su na jednom bodu osvojenom u Zmijavcima, drugi put su domaćin, na Svetom Josipu Radniku nemaju pravo na krivi korak!

Dakle, danas kolo u 17,00 sati otvaraju Dugopolje i Croatia, u subotu se igraju četiri utakmice, ona u Šibeniku u večernjem terminu u 19,00 sati, preostale tri u Čepinu, Rijeci i Vinkovcima u 17,00 sati, dok u ponedjeljak u 17,00 sati zastor na treću etapu spuštaju Sesvete i Dubrava.