Sezona je završena, ali nogometaši Marsonije su do nedjelje u čekaonici

Za nogometaše Marsonije ovogodišnja sezona još nije završila. Premda su u prvenstvu Treće lige – istok na kraju osvojili 4. mjesto te su u finalu Županijskog kupa poraženi od Slavonca iz Bukovlja momčad Roberta Špehara je na čekanju. Sve će biti poznato u nedjelju nakon što u Bjelovaru finalnu utakmicu kvalifikacija za Drugu ligu odigraju Mladost iz Ždralova i Vukovar 1991. U slučaju pobjede Vukovaraca nogometaši Marsonije igrat će u kvalifikacijama za plasmanom u jedinstvenu Drugu ligu koja će od nove sezone biti 3. rang natjecanja.

Oglas

Gledajući cijelu sezonu u Trećoj ligi – istok ona je za nogometaše Marsonije bila prosječna. Jesenski dio nije bio toliko dobar te se u proljetnom nastavku ublažila šteta. Imali su Bijelo – crni na zimskoj stanci veliki zaostatak za 3 vodeće ekipe, dok se i momčad rasula. Prije Božića iz kluba su otišli njemački ulagači kao i trener Ivan Kurtušić koji je doveden kao zamjena za Hrvoja Bušića. U klub se nakon 4 godine vratio Osječanin Robert Špehar, dok je uprava krenula u potragu za pojačanjima budući je ostala bez pola momčadi. Na kraju je s obzirom na sve okolnosti napravljen odličan rezultat te je Marsonia završila na sigurnom 4. mjestu što je bio najmanji cilj prije početka drugog dijela sezone. Bilo je nerealno očekivati da se Belišće, Zrinski iz Jurjevca i Vukovar mogu stići. Jedino je uspješan nastup u prvenstvu pokvario poraz u finalu Županijskog kupa od Slavonca iz Bukovlja.

Oglas

Ove zime vodstvo Marsonije pogodilo je s dolascima igrača. Najviše se svidio napadač Selmir Mahmutović koji je postigao 15 golova i već sada na stolu ima brojne ponude drugoligaških klubova. Uz njega je isti broj golova 15 postigao i Marko Žuljević koji je zbog neugodne ozljede propustio cijeli prvi dio sezone. Kada se oporavio i ušao u formu pokazao je svoju kvalitetu. Upravo na krilima napadačkog dvojica Mahmutović – Žuljević, Bijelo – crni su u drugom dijelu sezone imali 12 pobjeda, 4 neodlučene i samo 1 poraz i to s 2:1 u Belišću. Prava je šteta da ova momčad nije bila od početka jer bi se jamačno do kraja borila za 1. mjestom. Uz Mahmutovića i ulaskom u formu Žuljevića u Marsoniju su došli: Marko Ristovski, Dino Lihić, Lukas Rošić i Mihailo Marić. Nije Špehar imao pretjeranu širinu u igračkom dijelu, ali je zato puno minuta davao mladima koji su to dobro koristili. To je također veliki dobitak za klub jer su minute imali: Didović, Ivanagić, Brnić, Tolić, Ćato, Međugorac i vratar Iličević. Osim toga gledajući samo proljetni nastavak sezone u kojem su imali niz od 12 utakmica bez poraza, Brođani su uz Vukovar 1991 najuspješnija momčad s istim brojem bodova.

Oglas

Premda je gotova sezona nogometaši Marsonije i dalje su u treningu i čekaju razvoj situacije u kvalifikacijama za Prvu ligu kako će se od jeseni zvati drugi rang natjecanja u hrvatskom nogometu. Vukovar 1991 je u 1. kolu slavio u Hrvacama i za ulazak u viši rang treba mu pobjeda u nedjelju u Bjelovaru protiv Mladosti iz Ždralova. U slučaju pobjede Vukovaraca u kvalifikacije za jedinstvenu Drugu ligu koja će biti 3. rang natjecanja ide Marsonia. Poznato je da su Bijelo – crnima u tim mogućim kvalifikacijama protivnici Trnje iz Zagreba i Hrvatski vitez iz Posedarja. Od ta 3 kluba, u novu Drugu ligu idu 2 najbolja.

Prema tome svi se nadaju prolasku Vukovara u Prvu ligu ili u 2. rang natjecanja što Marsoniji otvara mogućnost plasmana u Drugu ligu. Ukoliko Brođani dobiju tu mogućnost, a budu li u tim toliko željenim kvalifikacijama igrali kao u proljetnom nastavku, onda ne moraju brinuti za prolazom. Ako se to na kraju i dogodi, onda će ova sezona biti uspješna.

Tekst / Foto JOSIP ŠEBALJ