Šest kandidata Taekwondo kluba Našice na polaganju za majstorska zvanja

U Osnovnoj školi „Ivo Andrić“ na zagrebačkom Sopotu, a u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza, održano je polaganje za majstorska zvanja crne pojaseve od 1. do 7. DANA. Polaganje se održavalo pred komisijom od pet članova: Anđelko Vučenik 8.DAN, Antun Maras 7.DAN, Viktor Romančuk 7.DAN, Juraj Kralj 6.DAN, Mladen Uskok 6.DAN, te demonstrator Davor Prđun 7.DAN.

Na polaganju je prisustvovalo 99 kandidata koji su polagali za 1. Poom i od 1. do 7. Dana. Taekwondo klub Našice na ovom polaganju pristupio je sa 6 kandidata od kojih je  3 kandidata polagalo za 1.Poom Mila Barišić, Iva Gajić i Tena Ilona Jukić ( mlađi od 15 godina i ne razbijaju dasku) a 3 kandidata za 1. Dan Julia Barišić, Ana Gajić i Niko Nogić.
Nakon završenog ispita ispitivač Viktor Romančuk je ispred ispitivačke komisije pohvalio Tenu Ilonu Jukić na izuzetnom zalaganju i trudu te napomenuo da bi ona trebala biti primjer svakom kandidatu na ovom polaganju.
Ova pohvala je ujedno pohvala i trenerima i radu u klubu.
“Program polaganja ispita za crni pojas nije nimalo lak i zahtjeva određenu spremnost i  čvrstoću u izvođenju zadane tehnike. Velika je odgovornost na trenerima da dovedu pripremljene kandidate jer loša pripremljenost je odraz rada kluba. Izrazito sam ponosan na nove crne pojaseve. Okrenuli su novu stranicu koju će nadamo se već od jeseni početi ispisivati novim medaljama i uspjesima. Iz kluba je od početka rada kao sekcije proizašlo 22 crna pojasa na što je klub izrazito ponosan.” – rekao je  Branko Leš 7.Dan trener kluba koji je dao svoj osvrt na ovo polaganje.
Trenerica Ana Kalman 4. Dan rekla je kako je izuzetno ponosna na sve polagače jer su ovim polaganjem  potvrdili svoje dosadašnje zalaganje i trud, osvojene medalje i ljubav prema taekwondou. Crni pojas im otvara neka druga vrata, snosi veću odgovornost i teža natjecanja.
Osim ovih 6 polagača u klubu od jeseni kreću pripreme za polaganje koje će se održati u siječnju 2023.godine kao i pripreme za tekuća natjecanja te polaganje za niže pojaseve.