Seniorke u Mariboru nadjačale Grčku

Senska seniorska reprezentacija je na turniru u Mariboru svladala reprezentaciju Grčke sa 78:74. Seniorke se pod vodstvom izbornika Stipe Bralića nalaze na ljetnim pripremama kako bi bile što pripravnije za sljedeći ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo koji se igra u studenom ove godine.

Oglas

Grčka je bolje ušla u utakmicu i povela 8:13, no Hrvatice ubrzo nalaze samopouzdanje i na motorni pogon Mihaele Lazić dolaze do potpunog preokreta i vodstva od 13 poena (31:18). Grčka ne nalazi obrambena rješenja i na veliki se odmor odlazi s 47:39 za Hrvatsku.

Oglas

Na početku drugog poluvremena Grkinje rade seriju od 8:0 i u 23. minuti izjednačavaju utakmicu pri 47:47, no naše se reprezentativke ubzo oporavljaju od šoka i vraćaju vodstvo na hrvatsku stranu. Iako u posljednjoj četvrtini svjedočimo još jednom izjednačenju (60:60), Hrvatska je tijekom cijele utakmice zadržala kontrolu i na kraju slavila sa 78:74. Ovaj je uspjeh tim veći kada se u obzir uzme činjenica da je Grčka u Sloveniju došla u punom sastavu – u reprezentaciji je bilo čak 8 igračica koje su nastupale na Europskom prvenstvu 2021, dok Hrvatska u ovom pripremnom periodu na raspolaganju ima samo tri igračice s prošlog Europskog prvenstva – tu su Klaudia Periša, Andrijana Cvitković i Patricia Bura.

Oglas

Hrvatsku je u pobjedu predvodila Mihaela Lazić s 22 poena i 5 asistencija. Mia Vukšić je postigla 13 poena, Klaudia Periša 12 uz 5 asistencija, a Hana Mühl je dodala 10 poena uz 4 asistencije. Valja zabilježiti i kako su Andrijana Cvitković i Patricia Bura (9 poena) upisale 12, odnosno 11 skokova.

U grčkim redovima najbolje su bile Spanou, Fasoula i Stamati sa 17, 14 i 12 poena.